5 august 2020, 4:46

Ce poți câștiga dacă ai grijă de mediu? România reciclează, la a treia ediție

Campania „România Reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) s-a bucurat de un real succes. În prima lună au fost reciclate peste  50.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate.

Sute de români în parteneriat cu autoritățile publice locale au predat spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), fiind motivați de sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!”

„România Reciclează” se află la cea de a treia ediție și are drept obiective creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța colectării selective și reciclării și încurajarea formării unor obiceiuri responsabile față de mediul înconjurător. DEEE-urile și bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și mediul înconjurător din cauza substanțelor toxice și a conținutului ridicat de metale grele.

Acțiunile de colectare s-au desfășurat în 35 de orașe și comune în care cetățenii s-au moblizat pentru reciclare.În prima etapă a programului (15 aprilie – 15 mai), în topul localităților din care s-au colectat cele mai mari cantități de DEEE-uri se numără Caracal, Hârșova și Baia Sprie. Campania va continua până pe 30 iunie 2019, iar în următoarele săptămâni vor fi acțiuni în alte 40 de localități, printre care și Buzău, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.

,,De la o ediție la alta <<România Reciclează>> își confirmă statutul de mișcare națională, atât în privința numărului de localități implicate, cât și din punct de vedere al cantităților colectate. Sunt orașe în care am revenit pentru a doua sau a treia oară în ultimul an, pentru că localnicii și autoritățile ne-au solicitat prezența, reușind să convingă și alți concetățeni să se implice în reciclare. Mobilizarea acestor oameni reprezintă o dovadă clară că timpul, comunicarea și sprijinul autoritățlior sunt factori esențiali în cultivarea obiceiului reciclării”, a declarat Roxana Puia, Director Marketing Asociația Environ, potrivit romaniapozitiva.ro.

Campania „România Reciclează” se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, iar pentru a motiva participanții a implementat un sistem de premiere în momentul în care aparatura este predată la punctele de colectare. Totodată, campania urmărește intensificarea reciclării cantităților de aparate electrice vechi colectate pentru a onora angajamentelor luate de țara noastră în domeniul protecției mediului și protejării sănătății cetățenilor.

Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetățenii pot solicita ridicarea de la domiciliu în baza unei programări ce poate fi efectuată la numărul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa [email protected]

Foto cover ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.