4 august 2020, 2:16

Ce s-ar întâmpla dacă internetul nu ar mai funcționa doar pentru câteva minute

Dacă internetul ar înceta să funcționeze doar pentru câteva minute la nivel național, consecințele negative ar apărea pe loc. Cu toate acestea, ele nu ar fi catastrofale, așa cum cred mulți.

Internetul face parte din rutina noastră zilnică, iar deseori nu apreciem existența lui. Totuși, el este vulnerabil. Motivul? Ei bine, cauza unei „căderi” generale a internetului poate varia, de la un atac informatic, la o problemă de infrastructură sau chiar la o acțiune a autorităților. Totuși, dacă internetul „ar fi redus la tăcere” timp de o zi sau două, se pare că impactul economic nu ar fi atât de catastrofal, potrivit bbc.com.

sursa: clipart-library.com

Unele companii ar putea avea chiar de câștigat de pe urma penei de internet, crescându-și productivitatea, având în vedere că mulți oameni, neavând altă ocupație, vor investi în servicii și vor cumpăra bunuri. Unele persoane ar simți acele zile ca pe un weekend petrecut la munte sau într-o zonă fără acoperire. Pe de altă parte, pentru ceilalți care depind de internet pentru muncă, o cădere generală a acestuia ar reprezenta un dezastru.

sursa: giphy.com

Nu trebuie să uităm nici de consecințele psihologice în cazul unei pene de internet. Cel mai probabil, internauții ar simți un fel de anxietate pentru că nu ar putea să-și îndeplinească obiceiurile zilnice care au legătură mediul online. Să nu uităm că incendiul produs în New York, în 1975, i-a lăsat pe locuitorii orașului timp de 23 de zile fără telefon fix. Un sondaj de opinie realizat la vremea respectivă a scos la iveală că newyorkezii  s-au simțiti „izolați” și „anxioși”, iar atunci nici măcar nu exista Facebook-ul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.