CITIRE

Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Stephen Hawk...

Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Stephen Hawking are răspunsul

Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang? Acesta reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din univers. Recent savantul Stephen Hawking a oferit o explicaţie pentru această curiozitate.

”Principala limită a universului…este că nu există nicio limită”, a declarat Hawking. Cu alte cuvinte, conform foxnews.com, nu a existat timp înainte ca timpul să înceapă deoarece timpul a fost mereu acolo. El i-a spus Hawking a spus că anterior Big Bang-ului timpul exista într-o stare ”curbată”. Acesta era distorsionat de-a lungul altor dimensiuni. Aşadar nu a fost niciodată un Big Bang care să creeze ceva din nimic. ”Toate dovezile par să indice faptul că universul ar fi trebuit să se afle într-o stare de dezordine completă până acum. Însă acest lucru a început în urmă cu 15 miliarde de ani” a declarat Hawking.

sursa: YouTube.com

”Cu siguranţă a existat un început. În caz contrar toate lucrurile din univers ar fi trebuit să aibă aceaşi temperatură. Într-un univers infinit cerul noaptea ar fi trebuit să fie la fel de strălucitor precum suprafaţa Soarelui. Singurul mod prin care ar putea fi evitată această problemă ar fi dacă stelele nu ar fi luminat până într-un anumit punct” a mai spus fizicianul.

Însă conform acestuia lucrurile din univers erau diferite înainte de Big Bang. ”Densitatea era probabil infinită. Era o singularitate. În cadrul unei singularităţi toate legile fizicii nu se mai aplică. Aşadar starea universului după Big Bang nu a depins de ceea ce s-a întâmplat anterior deoarece legile determinismice  ce guvernează universul ar dispărea în timpul unui eveniment de tipul Big Bang-ului”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.