8 iunie 2022, 18:18

Ce spectacole pregătește Teatrul Bulandra în noua stagiune

Spectacolele „Take, Ianke şi Cadâr” în regia lui Horaţiu Mălăele şi „Furtuna” de Shakespeare, regizat de Ada Milea, sunt premierele oficiale ale stagiunii 2021 – 2022 la Teatrul Bulandra.

„Vom avea premiera oficială a unui spectacol creat de Horaţiu Mălăele, e vorba de ‘Take, Ianke şi Cadâr’, undeva la început de octombrie şi o avanpremieră, urmată de o premieră oficială, ‘Furtuna’ de Shakespeare, un spectacol muzical creat de Ada Milea cu trupa Teatrului Bulandra. Abia aşteptăm şi noi să iasă la public, să vedem şi reacţiile, sperăm că va fi bine”, a declarat, pentru Agerpres, managerul instituţiei, actorul Vlad Zamfirescu.

Online – o soluție pe un fond de euforie

Vlad Zamfirescu speră ca teatrele să funcționeze în continuare, cu restricțiile de rigoare, dar fără a se treceîn online. El este de acord cu prezentarea spectacolelor în mediul online, dar este de părere că acest lucru nu poate funcţiona pe termen lung.

„În principiu, componenta online nu funcţionează pe termen lung. Ea funcţionează sporadic şi pe un fond de euforie de moment. Pe termen lung, eu nu cred foarte tare în teatrul online. Dar am vrea premierele cel puţin să rămână ca spectacole ce pot fi difuzate şi online. Trebuie să reglementăm tot ce înseamnă drepturile de autor – aici e o discuţie mai lungă -, dar dacă vom reuşi încercăm ca premierele Teatrului Bulandra să fie şi online, pay-per-view cumva, să se poată cumpăra bilet şi de către cei care sunt plecaţi din ţară şi nu au posibilitatea să ajungă la teatru. Deocamdată s-a refăcut schema sălilor pentru 50% şi funcţionăm aşa, iar pentru online nu avem nevoie de niciun fel de teste”, a explicat managerul Teatrului Bulandra.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol