8 iunie 2022, 5:09

Ce vedem azi în FNT? Maia Morgenstern, Căciuleanu, Caragiale

Ca de obicei, multe lucruri, dar cel puțin trei dintre ele sunt pe “musai list”.

Programul celei de-a treia zile a FNT 30 / FNT ALTFEL reuneşte douăsprezece evenimente pe cele trei scene multimedia.

Ce vedem azi în FNT?

Ora 14.00 ne dă întânire cu lumea dansului.  ISTORIA UNUI SPECTACOL – Gigi Căciuleanu, jurnalul filmat de Andrei Măgălie, este prilejul de a-l cunoaşte în laboratorul său pe unul dintre cei mai originali şi liberi artişti români contemporani. Gigi Căciuleanu în ipostaza de regizor şi coregraf al dans-actorilor cărora le dezvăluie lumea plutirii pe scenă.

AICI

Ora 20:30 O NOAPTE FURTUNOASĂ, regia Mihai Măniuţiu. Da este un spectacol cu totul și cu totul special, cu o distribuție de zile mari. Nu trebuie pierdută reîntâlnirea cu Gheorghe Dinică, Marin Moraru și Marcel Iureș. Și nici cu textul lui Caragiale văzut prin ochii lui Mănuțiu.

AICI

Ora  22:30 LA ORDIN, Führer! – un recital Maia Morgenstern, regia Mihai Măniuţiu. Geneza piesei are probabil legătură directă cu faptul că bunica lui Brigitte Schwaiger, cântăreața de operă Carola Seligmann, a fost victimă a nazismului, decedând în lagărul de concentrare Theresienstadt. ”La ordin, Fuhrer!” a fost scrisă atunci când războiul deja se încheiase, când rănile acestuia trebuiau să înceapă a fi cicatrizate, dar când întrebările erau încă dureroase. Cel mai frecvent revenea pe buze întrebarea cea mai banală din lume: Cum a fost posibil? Şi cum s-a întâmplat că isteria totalitară a cuprins atâta lume? Cum a ajuns oare nazismul să fie religie? Cum s-a putut ca victimele să ajungă să-şi adore călăii? Şi să le stea la ordin?

AICI

Atenție –  toate producțiile pot fi vizionate, gratuit, 48 de ore de la ora din program. Interviurile lui George Banu sunt disponibile pe toată durata festivalului.

Foto Oana Monica Nae


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol