21 mai 2022, 13:28

Cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est este în România

Pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată în anul 2011 cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri și e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni și de patronul fabricii de brânzeturi Gordon din județul Harghita.

În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.
Statuia construită de artistul Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc, tronează de pe dealul Gordon (953 m) deasupra întregii văi. Aceasta este cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est și seamănă puțin cu cea a lui Iisus din Rio de Janeiro. Imaginea mantiei lui Iisus formată din cele 4 rânduri de tablă și mâinile care sunt deschise ocrotitor, amintește de statuia lui „Cristos Mântuitorul“ (Cristo Redentor), din capitala braziliană.
Din vârful statuii de peste 22 de metri priveliștea este extraordinară. Se poate vedea aproape tot peisajul dintre Odorheiul Secuiesc și Sovata. Munții parcă sunt plecați la picioarele spectatorului uimit.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE