31 mai 2020, 7:18

Cea mai puternică lampă UV pentru decontaminare complexă, inventată chiar de români

Cea mai puternică lampă UV pentru decontaminare complexă folosită în România este inventată chiar de români. A fost testată şi este deja folosită în secţia de terapie intensivă a spitalului ”Marie Curie” din Capitală, anunță stiri.tvr.ro.

Este una dintre cele mai eficiente arme pentru distrugerea virusurilor, germenilor şi bacteriilor. Printre inițiatorii proiectului sunt un medic şi un inginer care pregătesc producţia de serie.

Ucigaș de germeni, virusuri, bacterii, mucegaiuri

Lumina unei lămpi germicidale distruge nu numai germeni rezistenți la antibiotice, ci și virusuri, bacterii și mucegaiuri. Această tehnologie este folosită pentru decontaminarea spitalelor, a blocurilor operatorii și în industria alimentară, pentru sterilizarea suprafețelor de lucru.

Costul unei astfel de lămpi performante este foarte mare și puține spitale și-o permit. Secția de terapie intensivă a Spitalului ”Marie Curie” din Capitală a primit însă o lampă foarte performată produsă chiar în România.

Va fi înregistrată la OSIM

Lampa românească pentru decontaminare va fi înregistrată la OSIM după care poate începe şi producţia.

Medicul Cătălin Cârstoveanu, unul dintre inițiatorii proiectului, este şi șeful secției de terapie intensivă a Spitalului „Marie Curie”. Cârstoveanu spune că lampa distruge orice coronavirus și bacterie, distrugând ADN-ul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.