19 septembrie 2020, 8:07

Cea mai scumpă mască de protecție din lume

Un model de mască de tip N99 (cu un nivel de protecție ridicat) a fost realizat de un bijutier israelian și expus duminică, 9 august 2020. Masca, încrustată cu aur și diamante, este o creație a companiei israeliene de bijuterii Yvel, situată în Motza, în apropiere de Ierusalim, și costă…. 1,5 milioane dolari!

Diamante albe și negre

Această mască excepțională din aur alb de 18k este decorată cu 3.600 de diamante albe și negre și este prevăzută cu filtre N 99, la cererea cumpărătorului, a spus designerul Isaac Levy, scrie Anima News.

Levy, proprietarul Yvel Jewelry, a declarat că solicitantul are alte două cerințe: ca aceasta să fie finalizată până la sfârșitul anului și să fie cea mai scumpă din lume!

Aceasta din urmă condiție, a spus el, „a fost cel mai ușor de îndeplinit”. El a refuzat să identifice cumpărătorul, dar a spus că este un om de afaceri chinez care trăiește în Statele Unite.

Grea

Masca este de aproape 100 de ori mai grea decât una chirurgicală tipică, deci este puțin probabil să fie un accesoriu practic de purtat.

În timpul unui interviu în atelierul său de lângă Ierusalim, Levy a arătat mai multe bucăți ale măștii, acoperite cu diamante și o placă de aur care avea un orificiu pentru filtru.

”Sunt fericit că această mască ne-a oferit suficientă muncă pentru angajații noștri pentru a-și putea menține locurile de muncă într-o perioadă foarte dificilă, ca aceasta de acum”, a mai spus Levy.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.