20 octombrie 2021, 15:15

Cehia: cimpanzeii stau zilnic pe Zoom

Două grupuri de cimpanzei dominați de singurătate și plictiseală în mijlocul pandemiei au găsit o nouă modalitate de a se distra, datorită unei idei a personalului din Parcul Safari Dvur Kralove din Cehia: apeluri zilnice pe Zoom.

Animalele din orașul Brno au suferit ca urmare a blocării țării, din cauza lipsei de vizitatori. Personalul spune că, pentru astfel de creaturi inteligente, stimularea și interacțiunea sunt vitale pentru fericirea și bunăstarea lor. Grădinile zoologice au primit ordin să se închidă în decembrie 2020 și nu se știe când li se va permite redeschiderea.

Cimpanzeii Faben, Gina și Mary pot vedea prin Zoom alte maimuțe de la o altă grădină zoologică din țară, timp de câteva ore pe zi.

La început, s-au apropiat de ecran cu gesturi defensive sau amenințătoare; apoi și-au schimbat comportamentul și acum se bucură de apelurile video zilnice.

Transmisiile live se desfășoară în fiecare zi între orele 8:00 și 16:00 și sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul grădinii zoologice, spre deliciul iubitorilor de animale.

Proiectul poate fi prelungit dacă este considerat un succes.

Foto: Petr David Josek / AP (WP)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.