14 septembrie 2022, 8:58

Cei trei B de la Matinalul DigiFM: ”Poți să juri că Iohannis intră de două ori pe săptămână în direct la noi în emisiune. Dar…”

Cei trei B de la Matinalul DigiFM și-au dat întâlnire în studioul Digi24 cu Lucian Mîndruță. Au venit la ”Ediția de dimineață”, emisiunea realizată în parteneriat cu site-ul editiadedimineata.ro ca la o șuetă, să povestească, de fapt, despre ei și public.

Doi Bogdani – Miu și Ciuclaru – temperați de o Beatrice – Ghiciov – într-o echipă care are, de fapt, cinci oameni cu totul. Fiecare cu rolul lui, scopul fiind acela de a le face ascultătorilor ziua bună de dimineață în realitate.

De luni până vineri, până la 10:00

Matinalul DIGI FM cu Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru, de luni până vineri, între 06.30 și 10.00. Emisiunea cu cele mai proaspete subiecte, interactivitate permanentă cu ascultătorii, sinteze și analize ale celor mai recente întâmplări, concursuri cu premii substanțiale, invitați de top, știri din 30 în 30 de minute. Totul, din viața reală, a oamenilor ca mine, ca tine, ca ei.

Subiectele și le culeg din social media, dar merg mult și pe experiențele personale.

Dacă nouă ni se întâmplă ceva și considerăm că experiența respectivă li se poate întâmpla și ascultătorilor noștri, atunci cu siguranță o aducem la radio”, spune Bogdan Miu.

Beatrice recunoaște că urmărește mai mult Facebook pentru a culege subiecte, căci lumea scrie mai mult pe Facebook decât pe Instagram. ”Dar ne mai luăm subiectele și din știri și din ce mai vedem la televizor, și din Bogdan Ciuclaru!”, spune, ghidușă, Beatrice.

Cum se pregătesc

Bogdan Ciuclaru oferă un detaliu de ”bucătărie internă”: este de muncă la radio, chiar dacă pare că e simplu cu entertainmentul.  ”Emisiunea următoare începe când se termină emisiunea curentă. La ora 10:00, când se termină emisiunea, deja lucrăm la pregătirea emisiunii de a doua zi. Nu glumesc, nu e un clișeu, chiar facem lucrul ăsta”, ne asigură Bogdan Ciuclaru.

Care sunt personajele care ”merg” la Matinal? Cele care vin la radio și cele pe care le ”joacă” echipa emisiunii?

Aflăm de la Bogdan Miu: ”Jucăm unele dintre personaje, cu ajutorul partenerilor noștri, care sunt în emisiune. De exemplu, unul dintre cele mai jucate personaje este Klaus Iohannis. Poți să juri că de două ori pe săptămână Klaus Iohannis intră la noi în emisiune, dar nu este el. Este un moment de pamflet, și trebuie tratat ca atare. Mai avem două momente pe săptămână cu Radu Paraschivescu, lunea și joia. Când vrem să analizăm lucrurile serios îl aducem pe Florin Negruțiu, miercurea, iar când vrem să le analizăm mai puțin serios, îl aducem pe Lucian Mîndruță, vinerea”.

Relația cu ascultătorii

Ce trebuie să înțeleagă cei care ne urmăresc este că noi suntem trei oameni, care întâmplător suntem și realizatori de radio, dar care suntem ca ei, trăim ca ei, avem aceleași probleme pe care le au ei, și le povestim la radio”, asigură Bogdan Miu.

Cei îi face atât de populari pe cei trei B? În opinia lui Bogdan Ciuclaru, relația de super-prietenie cu ascultătorii.

Avem o relație de super-prietenie cu ascultătorii, o relație care s-a construit în timp, și cred că energia aia e foarte, foarte bună. Oamenii au încredere în noi, ne livrează povești, povești de viață, aproape că am învățat o grămadă de lucruri de la ei și cred că alături de starea asta bună și noi le aducem și știrile alea importante. Dacă asculți Matinalul DigiFM te și simți bine, dar nici nu pierzi nimic din ce e important”, dă asigurări Bogdan Ciuclaru.

Toate subiectele importante le aducem în Matinal și le vorbim cu experți, dar bineînțeles avem și partea noastră de entertainment, căci ne place să glumim și e păcat de râsul ăsta să nu se audă atât de des!”, spune Bogdan Miu. S-a dedicat radioului din liceu, așa că probabil știe ce spune!

Cel mai bine ar fi să îi vedem în toată splendoarea, la emisiunea lui Lucian, pe care o aveți înregistrată aici:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol