12 august 2020, 13:14

Cel mai bogat român a vrut să se facă scriitor. Ce l-a atras la programare

Programatorul Daniel Dines, director general al firmei IT UiPath, este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software. Românul este imaginea de pe coperta din luna septembrie a revistei Forbes, ediția americană, fiind prezentat drept „Boss of the Bots”, informează Libertatea.

Cel mai bogat român

Omul de afaceri român deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, companie evaluată la 7 miliarde de dolari. Conform unui articol apărut în ediția americană a revistei Forbes, lui Dines îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari. În clasamentul miliardarilor lumii Forbes, averea lui Ion Țiriac este estimată la 1,1 miliarde de dolari. Astfel, Dines devine mai bogat decât Țiriac. Totuși, potrivit clasamentului Top 300 Capital, Țiriac are o avere mai mare, de 1,8-2 miliarde de euro în anul 2018, potrivit Start Up Cafe.

A vrut să se facă scriitor

În articolul intitulat „De la comunism la coding”, Forbes scrie despre Dines că în copilărie visa să se facă scriitor. Mai târziu, și-a concentrat atenția la matematică și programare, fiind atras de salariile mari pe care le câștigau programatorii.

Sursă cover foto: Hotnews


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.