23 iulie 2024, 9:27

Cel mai consumat aliment pe timp de caniculă: ÎNGHEȚATA

Pe timp de caniculă, unul dintre cele mai consumate alimente este îngheţata. Ori de cate ori ne gândim la deserturi cu adevărat delicioase, înghețata se situează mereu în topul preferințelor noastre. Indiferent că este vorba despre cei mici sau despre noi, adultii, înghețata rămâne unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, pe care le consumăm ori de câte avem ocazia, mai ales vara.

De multe ori, atenția noastră este atât de mult concentrată pe gust, încât uitam că înghețată este un deșert care ascunde un amalgam de beneficii pentru organismul nostru.

În ciuda faptului că înghețată este de foarte multe ori considerară un veritabil „distrugător” de diete, în realitate lucrurile stau complet altfel. Dacă ești un mare iubitor de înghețată și o consumi în mod regulat, trebuie să știi că nu doar aroma este cea care transformă înghețată într-un deșert desăvârșit, ci și alte beneficii mai puțin ştiute, la care rareori ne gândim atunci când savurăm din plin orice produs culinar.

Chiar dacă poate părea greu de crezut, înghetata este un desert care vine la pachet cu o multitudine de vitamine si minerale: vitaminele A, C, D, E, o parte din complexul de vitamine B, dar si puţină vitamina K. Fascinant, nu-i asa?

Probabil că ni se întâmplă destul de des să fim cuprinși de o stare inexplicabilă de bine atunci când consumam înghețată. Explicația ar fi aceea că, la fel ca la consumul de ciocolată, corpul uman secretă serotonină și endorfină, hormoni responsabili cu starea noastră de bine.

Având în general un continut caloric scăzut, îngheţata poate fi inclusă uneori chiar si în dietele pentru slăbit, mai ales dacă alegeţi varianta fără zahăr.

Îngheţata reduce până şi riscul de a face hipertensiune arterială. Meritul aparţine laptelui, care conţine calciu, potasiu, magneziu şi sodiu – toate minerale necesare menţinerii unui nivel normal al tensiunii arteriale. Chiar dacă pare greu de crezut, îngheţata nu declanşează răceli, pentru că se topeşte repede, se adaptează temperaturii interne şi ajunge în esofag la temperatura optimă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol