12 iunie 2022, 23:32

Cel mai înalt bărbat din lume și cea mai scundă femeie din lume au pozat împreună

Sultan Kosen (35 de ani), cel mai înalt om din lume, şi Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume (24 de ani), au pozat împreună pentru turiştii din Cairo, la un eveniment organizat de Ministerul Culturii Egiptene, la Marea Piramidă din Giza.

Sultan Kösen, născut în 1982, deţine recordul de cea mai înaltă persoană din lume, recunoscut de Guinness World Records şi suferă de „gigantism“, boală declanșată de o dereglare la glanda pituitară. În ciuda înălţimii, bărbatul afirmă că duce o viaţă normală şi că îi place să se joace cu prietenii pe calculator. Recordul lui Kösen a fost înregistrat la 2.465 m în ţara sa de origine de către Guinness World Records pe 25 august 2009, depăşindu-l pe fostul deţinător al recordului, chinezul Bao Xishun.

sursa: dailymail.co.uk

sursa: youtube.com

De cealaltă parte, Jyoti Amge, o tânără de 24 de ani din India, este considerată cea mai scundă femeie din lume în viaţă. Cu o înâlţime de numai 62,8 centimetri, Amge a intrat in Cartea Recordurilor pe 16 decembrie 2011, când a împlinit 18 ani. Potrivit Wikipedia, indianca suferă de o boală a oaselor, care determină majoritatea tipurilor de nanism, numită Acondroplazie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol