26 august 2023, 15:43

Cel mai mare centru IT din țară, inaugurat la Iași

La Iaşi a fost inaugurat marţi cel mai mare centru IT din ţară, care găzduieşte 13 companii multinaţionale. Este o investiţie realizată în ultimii patru ani, cu o valoare de 120 de milioane de euro şi cu 5.000 de noi angajaţi.

Investiția în hub-ul Palas 2 a fost demarată în iunie 2019. Astăzi este gata. Proiectul are o valoare de 120 de milioane de euro.

Suprafața totală construită este de 60.000 metri pătraţi. Dacă adăugăm și Palas 1, în total, în centrul Iașului avem o suprafață de 130.000 metri pătraţi, potrivit Radio Iași.

De departe, astăzi Iașiul este cel mai mare hub IT din țară.

La inaugurarea a participat și ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec.

Moldova are un potențial foarte mare, care permite oportunități de business, a afirmat, astăzi, la Iași, premierul Nicolae Ciucă, unde a participat la inaugurarea celui mai mare centru IT din țară, relatează Radio România Actualități.

Va fi un hub unde se vor dezvolta proiectele viitoare de digitalizare a tot ceea ce înseamnă serviciile publice pentru cetățeni, administrație locală, legătura cu administrația centrală, conectarea, iată, a mediului de afaceri din Iaşi cu alte 70 de țări de pe patru continente. Este absolut remarcabil ce putem să facem, atunci când gândim în viitor și când folosim resursa umană, creativitatea, inovarea și, nu în ultimul rând, voința de a face ceva pentru comunitatea locală, pentru țară”, a spus premierul.

Sursa foto: Radio Iași


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol