27 august 2023, 8:31

Cel mai mare labirint de oglinzi din România, deschis la Târgu Mureș

Iluzia optică este la ea acasă în ”Infinituum”, cel mai mare labirint de oglinzi din România, care s-a deschis la Târgu Mureș.

Acesta a fost conceput de doi frați, oameni de afaceri din oraș, care au replicat și îmbunătățit un model văzut anii trecuți într-o excursie în Spania.

Conceptul de labirint de oglinzi modular își propune să revoluționeze piața divertismentului românesc, prin crearea de iluzii optice care joacă feste și amuză în același timp.

Omul de afaceri Ovidiu Solovăstru precizează că traseul labirintului nu reprezintă niciun pericol vizitatori. Există în permanență asistenți gata să intervină, iar singura restricție ar fi pentru persoanele claustrofobe sau predispuse la atacuri de panică.

Ovidiu Solovăstru:

Așezată la un anumit unghi, o reflexie care să se reflecte într-o alta în permanență, va da o senzație de infinit. Vorbim de peste 70 de oglinzi, suprafața desfășurată este de aproximativ 15 metri pătrați. Traseul ar fi până în 40 de metri pătrați, însă modalitatea de a-l parcurge este mult mai delicată. Sunt și efecte de lumini, amplasate la nivelul pardoselii care, împreună cu întunercul crează un efect mult mai plăcut.

Traseul se constituie într-o modalitate de distracție pentru întreaga familie ce implică și concentrare. Chiar și Ovidiu Solovăstru, care a străbătut de sute de ori labirintul, recunoaște că dacă atenția îi este distrasă poate pierde firul.

sursa foto: Labirintul de oglinzi ”Infinituum”

Labirintul de oglinzi ”Infinituum” este situat pe str. Gh. Doja 177, în curtea Prodcomplex, iar programul este de luni până duminică, între orele 10:00 – 22:00.

Acest labirint de oglinzi modular mai poate fi vizitat până în luna octombrie, după care proprietarii intenționează să îl mute în alte locații din țară.

Sursa: Valeriu Russu, Radio România Târgu Mureș


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol