7 aprilie 2020, 10:18

Cel mai mare parc subacvatic se deschide în Bahrain. Vezi care e atracția principală

O nouă atracție turistică se va deschide în august în Bahrain, o țară din Golful Persic. Este vorba de un parc subacvatic care se întinde pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați, însă piesa de rezstență este un Boeing 747 scufundat.

Avionul de 70 de metri lungime este „cel mai mare care va fi vreodată scufundat”, potrivit lui Zayed bin Rashid Al Zayani, ministrul industriei, comerțului și turismului din Bahrain, citat de CNN.

Proiectul subacvatic este produsul unui parteneriat între Consiliul Suprem pentru Mediu, Autoritatea pentru Turism și Expoziții din Bahrain (BTEA) și sectorul privat.

Amplasamentul va cuprinde, de asemenea, o replică a casei comerciantului de perle din Bahreini, recife de corali artificiali și sculpturi de artă. Locuitorii și turiștii vor putea rezerva călătoriile prin centre de scufundări licențiate până în august 2019.

Chiar dacă oficialii spun ca parcul îndeplinește toate standardele de mediu, există voci care spun că recifele coralice artificiale nu sunt întotdeauna ecologice.

Agenția de turism și expoziție din Bahrain a declarat că aeronava va fi pregătită în mod special înainte de a fi coborât în ​​apă.

Și Turcia a scufundat un avion Airbus de pe Peninsula Gallipoli pentru a atrage scafandri.

Nu sunt singurele cazuri de avioane scufundate. De exemplu, în Turcia, un Airbus a fost  coborât în ​​apele de pe coasta Mării Egee acum câțiva ani pentru a deveni un recif artificial, în Statele Unite, un avion Boeing 727 a fost scufundat în largul coastei Miami în 1993, dar a fost distrus în timpul uraganului Gordon în vara anului 1995, iar în Canada, scafandrii pot explora un Boeing 737 dezafectat în Canalul Stuart, mai notează CNN.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.