23 august 2023, 16:31

Cel mai mare și mai important festival intercultural din România, la Sighișoara

Sighişoara găzduieşte din nou cel mai important festival intercultural din România, ProEtnica, în perioada 24 – 27 august, la care sunt aşteptaţi reprezentanţi ai celor 20 de minorităţi naţionale.

Cel mai mare și mai important festival intercultural din România oferă un program divers de evenimente.

Ansambluri ale minorităților naționale din România vă vor încânta cu muzică și dansuri populare, vor avea loc concerte, expoziții și prezentări de carte, anunță Ambasada Germaniei în pagina sa de Facebook.

„ProEtnica este un festival de tradiţie care, din 2001, a devenit un brand al dialogului intercultural în România şi în Europa. Având ca scop principal consolidarea păcii sociale într-o societate stabilă, democratică şi pluralistă, ediţia de anul acesta oferă, încă o dată, o agora de manifestare etniilor conlocuitoare din România.” – declara, cu prilejul lansării programului ediţiei a XIX-a, Volker Reiter, directorul Festivalului, relatează stiriletransilvaniei.ro.

Serile festivalului se vor încheia cu concerte susţinute de artişti cunoscuţi.
Programul ProEtnica – Festivalul Intercultural Sighişoara poate fi găsit la următorul link: http://www.proetnica.ro/program/proetnica2023

Ediţia a XIX-a a Festivalului Intercultural ProEtnica, Sighişoara este organizată de Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara. Evenimentul beneficiază de finanţare din partea Guvernului României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii precum şi din partea Consiliului Judeţean Mureş şi a Ambasadei Republicii Federale Germania.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol