CITIRE

Cel mai modern spital din România. Investiție de 6...

Cel mai modern spital din România. Investiție de 68 de milioane de euro

Cel mai scump spital de stat din ultimii 29 de ani se construiește în orașul Mioveni, în apropiere de uzina Dacia. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro, urmând ca proiectul să fie finalizat în vara anului 2019.

Proiectul a început la iniţiativa primarului Mioveni, Ion Georgescu, care a şi susţinut financiar jumătate din costuri, cu bani de la bugetul local, restul de bani, în cel mai rău caz venind dintr-un împrumut, dacă nu se vor găsi fonduri. Spitalul Sf. Spiridon va avea şase etaje, cu secţii de maternitate, ginecologie, pediatrie, neurologie, chirurgie, cardiologie, bloc operator şi spaţii auxiliare cu birouri. Capacitatea de paturi a spitalului va fi de minim 200, maxim de 350, în cazuri de urgenţă, iar aria desfăşurată total a unităţii va fi de 172.980 mp.

Sursa adevarul.ro

Primarul Ion Georgescu suştine că spitalul vine ca o necesitate a locuitorilor oraşului după ce multe secţii din vechiul spital au fost închise, iar singura opţiune este deplasarea la Piteşti, la spitalul judeţean.

Unii critici susţin că suma cheltuită, 68 de miloane de euro, este mult prea mare, aparatura va fi cumpărată la suprapreţ, iar spitalul va rămâne şi fără medici şi fără pacienţi. În faţa criticilor edilul susţine că nu există probleme cu angajările, cu excepţia posturilor la secţiile de tomografie şi angiografie, fiind câte doi candidaţi pe loc la concurs.

De asemenea, preţul mai mare al aparaturii medicale este explicat de garanţia pe un termen prelungit pe cinci ani, nu de un an sau doi, cât este uzual. Primarul spune că toate temerile vor dispărea după ce investiţia va fi gata la anul, dacă se respectă calendarul proiectului, potrivit Adevarul.

Noul spital va crea 200 de noi locuri de muncă pentru medici, asistente, infirmiere, dar şi pentru personalul care va asigura mentenanţa echipamentelor de ultimă generaţie.

Clădirea impunătoare va avea: Maternitate şi Neonatologie, Ginecologie şi Pediatrie, Neurologie, Medicină internă, Chirurgie, Cardiologie şi Bloc operator, alături de spaţii auxiliare şi birouri.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.