CITIRE

5 femei care au fost muze pentru bărbații lor cele...

5 femei care au fost muze pentru bărbații lor celebri

Personalitatea unei femei joacă un rol foarte important în privinţa succesului, chiar un studiu recent, realizat de Universitatea Washington, arată că nu contează doar personalitatea bărbatului, ci şi personalitatea soţiei acestuia. Există și o vorbă extrem de cunoscută care spune că: „în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică”. Iată 5 modele de femei remarcabile care au fost sprijin și inspirație soților lor:

Mercedes Barcha Pardo

sursa: wday.ru

Scriitorul  columbian Gabriel García Márquez și-a întâlnit soția pe ringul de dans. Cu toate că ea avea doar 13 ani a cerut-o din start de nevastă. Aceasta a acceptat, însă nunta a avut loc tocmai peste 13 ani de relație. Mercedes a fost alături de Gabriel în perioada scrierii romanului „Un veac de singurătate”, întreținea familia și continua să creadă în genialitatea soțului. Când cartea a fost finalizată cuplul nu avea bani nici pentru a-l trimite la editură. Atunci Mercedes și-a vândut mixerul de bucătărie. În puțin timp romanul ”Un veac de singurătate” a devenit cunoscut în toată lumea.

Giulietta Masina

sursa: pinterest.com

Căsnicia actriței Giulietta Masina cu regizorul Federico Fellini a durat 50 de ani și o zi. Erau două caractere total diferite: el iubea luxul și atenția sexului opus, ea mereu rămânea timidă și fidelă. Federico și Giulietta erau dependenți unul de altul. Nu se despărțeau pentru mai mult de o lună. Dacă Giulietta nu era pe platoul de filmare, Fellini era înfuriat. Ea îi redacta scenariile și confirma alegerea actorilor.

Sofia Andreevna Tolstaya

bookssnob.wordpress.com

Sofia Andreevna a fost îngerul păzitor al lui Tolstoi timp de 48 de ani.  În casa din Iasnaia Poliana, ea fusese ambasadorul realităţii cotidiene, ea amintea mereu de bani, spunea că şi copiii lor trebuie să trăiască aşa cum trăieşte toată lumea, că fetele trebuie să se mărite, iar băieţii trebuie să termine liceul şi universitatea, că nu e bine să te certi cu statul pentru că poţi fi surghiunit, că trebuie să-ţi păstrezi renumele de mare scriitor şi pentru aceasta să mai scrie încă o carte ca Anna Karenina. A fost secretara, editorul și managerul soțului său și a transcris romanul „Război și pace” de 7 ori.

Oona O’Neill

sursa: tumblr.com

„El m-a făcut om matur, eu îi păstram tinerețea.” – spunea Oona despre Charlie Chaplin. Comicul mult adorat în vârstă de 54 de ani și ea, o tânără actriță de 17 ani, s-au cunoscut pe platoul de filmare condus de Chaplin. Căsnicia lor a durat 34 de ani. Împreună au avut 8 copii – 5 fiice și 3 băieți. De dragul soțului, Oona a renunțat la cariera sa de actriță, dar a devenit o soție și o mamă fericită, precum și unica muză a minunatului actor.

Gala

sursa: tamtam.news

Gala a fost cea dintâi care a văzut semne de geniu la celebrul Salvador Dali. În momentul întâlnirii lor, el suferea de mari complexe și de faptul că era neînțeles de public. De atunci ea a devenit prima lui femeie, prima muză, secretară și manager, preluând pe umerii săi toate grijile în ce-l priveau pe Salvador. Alături de Gala, Salvador a trecut peste problemele mentale majore și a căpătat încredere în sine. Își semna picturile Gala-Salvador Dali. Spunea mereu că doar datorită ei a devenit un pictor autentic.

„O iubesc pe Gala mai mult decât îmi iubesc tatăl, mama, mai mult decât Picasso. Și chiar mai mult decât banii. Îți mulțumesc, Gala!” – Salvador Dali.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.