23 iunie 2024, 13:34

Cele mai așteptate festivaluri ale verii au fost anulate. Cluj-Napoca, pierderi de zeci de milioane de euro

Vești nu tocmai bune pentru fanii muzicii house. Ogranizatorii Untold și Neversea, care se desfășurau anual în Cluș și în Constanța, au menționat faptil că cele două festivaluri au fost anulate pentru vara lui 2020, urmând să fie reluate anul următor. Decizia vine pe fondul restricțiilor în vigoare, ce nu permit desfășurarea evenimentelor cu peste 1.000 de persoane, care ar putea rămâne interzise până pe pe 31 august 2020.

“În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, al continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună, dar și al faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1.000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară. Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna Untold și Neversea din acest an, pentru anul 2021”, au anunțat organizatorii celor două festivaluri, potrivit Libertatea.ro. 

Organizatorii au mai anunțat și că cei care au cumpărat deja biletele, dar nu vor putea participa la ediția din 2021, își vor putea recupera banii printr-un refund, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021. Festivalul Untold, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, era programat în perioada 31 iulie – 2 august 2020 la Cluj-Napoca, iar Neversea, în perioada 2 – 6 iulie 2020 la Constanța. Totodată, în cele patru zile de festival erau așteptați sute de mii de participanți.

Festivalul Electric Castle, anulat și el

O decizie asemnănătoare a fost luată și de organizatorii festivalului Electric Castle, care se ținea anual în comuna Bonțida, în apropiere de Cluj. Pentru anul 2020 era programată edița cu numrăul 8 a evenimentului, pentru perioada 15-19 iulie, care, din păcate, a fost amânată pentru 14 – 18 iulie 2021.

“Din păcate, cu o lună și jumătate înainte de momentul în care aceasta ar fi trebuit să debuteze, nu există nici un scenariu în care noi le-am putea asigura așa cum ne-am dori. Urmând direcția stabilită de toate marile evenimente din lume și deciziile autorităților din majoritatea statelor europene, pe care anticipăm că și autoritățile române le vor implementa în curând, anunțăm oficial că ediția a 8-a a Electric Castle se amână pentru perioada 14 – 18 iulie 2021”, au spus organizatorii, potrivit Libertatea.ro. 

Totodată, acesștia au mai menționat și că toat pentru ediția a 8-a rămân valabile, urmând ca în decursul acestei săptămâni organizatorii să revină cu detalii suplimenatre.

Cluj-Napoca, pierderi substanțiale după anularea Untold

Doar anul trecut, administrația locală Cluj-Napoca, câștiga 45 de milioane de euro de pe urma celui mai mare festival din România, care a avut 372.000 de participanți.

De asemenea, nu doar impozitele și taxele locale au avut de câștigat, ci și reprezentanții mediului de afaceri sau chiar oamenii care și-au închiriat casele și apartamentele pe toată perioada festivalului. Potrivit estimărilor oficiale, 60% dintre participanți i la festival au fost cetățeni români din afara județului Cluj, 20%, localnici, iar 20%, străini. Au fost străini din peste 100 de țări – Ungaria, Anglia, Olanda, Franța, Belgia, Austria, Polonia, ba chiar și Argentina, Brazilia, India ori China, mai arată Libertatea.

Sursă Foto: g4media.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol