18 septembrie 2021, 17:19

Topul celor mai interesante păduri și misterele lor

Pădurile sunt toate frumoase, pline de mister, demne de respectul nostru, al tuturor. Alcătuite din diverse specii de arbori, unele păduri sunt de o frumusețe autentică și fascinează prin particularitățile lor.

Dumbrava cu Bambuși Arashiyama, Japonia

Sursa www.globi.ro

La vest de Kyoto descoperim zona plină de vegetație a suburbiei Arashiyama. Instituită inițial ca un refugiu de vacanță imperial, departe de vacarmul curții din partea centrală a Kyoto, palatele au fost mai târziu convertite în temple și mănăstiri budiste. Vizitatorii, prezenți în număr mare aici, în fiecare an, vin pentru a vedea aceste temple, dar și regiunea încântătoare ce le înconjoară, patria bambușilor. Un traseu bine marcat șerpuiește printre trunchiurile falnice, ce emit zgomote ciudate atunci când vântul lovește ceva mai tare.

Pădurea Monteverde, Costa Rica

Sursa www.addtobucketlist.com

Această faimoasă pădure acoperă aproape 26.000 de hectare și conține o varietate de plante sălbatice. Acesta adăpostește peste 500 de specii de păsări, 120 de reptile diferite și amfibieni și peste 100 de mamifere diferite. În cadrul vegetației luxuriante, zona include 500 de specii de orhidee, respectiv cea mai mare diversitate de orhidee din lume.

Pădurea înfricoșatoare, Polonia

Sursa www.addtobucketlist.com

Descoperită chiar în afara orașului Nowe Czarnowo din vestul Poloniei, originea acestei păduri ce cuprinde aproximativ 400 de arbori rămâne un mister. Plantați cândva în anii 1930, ei cresc cu o curbă distinctă de 90 de grade la baza lor. Cele mai multe curburi sunt îndreptate spre direcția nordică. Există câteva teorii despre cum a apărut această pădure; cea mai populară teorie se referă la schimbarea forțelor gravitaționale din acea regiune ce a determinat îndoirea trunchiurilor.

Pădurea cu Eucalipți Curcubeu, Hawaii

Sursa www.globi.ro

Este greu să îți păstrezi atenția la volan conducând de-a lungul autostrăzii Maui’s Hana – de-a lungul întregului drum se găsesc frumoasele dumbrave de arbori eucalipt, pictați de mama natură în cele mai interesante culori posibile. Așa cum sugerează numele, scoarța de copac se cojește în timpul verii, pentru a releva frumoșii filoni multicolori, în nuanțe de roșu, verde și culoarea chihlimbarului. Priveliștea este absolut impresionantă atunci când copacii se umezesc de la ploaie, scoțând astfel paleta de culori în evidență.

Pădurea Otzarreta, Spania

Sursa www.addtobucketlist.com

Situată în renumitul parc național Gorbea, această pădure mică include pârâuri cristaline, care circulă împrejur, aproximativ 100 de arbori vechi și suprafețe acoperite cu mușchi natural. Înainte de a intra, totuși, pregătiți camera când atmosfera devine puțin cam ceață, deoarece această parte a parcului național popular devine nu numai fotogenă, ci și pozitivă, fantomatică de a porni.

Găsiți topul integral aici


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.