29 martie 2024, 18:02

Cele mai populare băuturi alcoolice din lume

Cine nu se bucură de o băutură sau două, din când în când? Citiți această lista cu băuturi alcoolice pentru a afla mai multe despre băutura dvs. preferată și multe altele, în acest articol.

Consumul de alcool este atât de răspândit în istorie încât acesta a devenit un limbaj universal. De fapt, cea mai veche rețetă găsită în istorie este cea a berii.

Astăzi, băutul este o normă socială acceptabilă. Cu toate acestea, a exagera consumul lor poate cauza probleme. Această listă de băuturi alcoolice este destinată în mod special celor care pot consuma băuturi ocazional. Deci, cei care aparțin vârstelor sub 18 ani ar trebui să fie suficient de înțelepți pentru a nu fi ademeniți de băuturile alcoolice.

Băutul este, de asemenea, asociat cu mai puține inhibiții și acțiuni neregulate. Dar dacă sunteți un băutor responsabil, atunci nu este rău să știți totul despre băutura dvs. preferată. Așadar, fără a mai pierde timp, să ne îndreptăm atenția către aceste băuturi încântătoare.

Bere

În vârful acestei liste este nimeni alta decât berea. Calorii din bere nu sunt un mit. De aceea, trebuie să aveți grijă la acele halbe mari de bere. Acreditată ca fiind cea mai veche și cea de-a treia băutură cea mai consumată din lume, berea este produsă din boabe de cereale, cum ar fi orz, malț, orez, grâu și porumb. Ca orice lucru bun, și berea are multe soiuri, în funcție de tradițiile locale, care se consumă cu ardoare în întreaga lume.

Whisky

În sens literal, whisky înseamnă „apă a vieții” în gaelică și este o băutură puternică. Whisky-ul inițial nu era pentru toată lumea, gustul său brut brut era suficient pentru a-i face pe bețivii de pe străzile Angliei să se strâmbe cu dezgust. Whisky-ul a devenit rafinat în gust doar datorită unui accident, când un proprietar de pivniță a dat peste o sticlă veche, uitată de whisky. Spre încântarea lui, acest whisky nu a „ieșit rău”, ci a fost mult mai bun la gust. Originea whisky-ului este împletită cu istoria procesului de distilare. Whisky-ul este fabricat din fermentarea mustului de cereale, diferitele soiuri de whisky depinzând de tipul de cereale utilizate. Boabele utilizate în mod obișnuit la fabricarea whisky-ului sunt orzul, secara, grâul și porumbul.

Gin

Acum ajungem la unul dintre cele mai venerate băuturi spirtoase. Ginul este obținut din fructe de ienupăr. Utilizat în cea mai mare parte în cocktailuri împreună cu vermut (de exemplu, în cocktailurile Martini), se consideră că ginul a uns roțile Imperiului Britanic. Cuvântul gin este o formă scurtă de „Genver” (un verișor al ginului), care este cuvântul olandez pentru ienupăr. Interesant este faptul că originile ginului și expresia „curaj olandez” au aceeași sursă, bătălia olandeză de independență din anul 1580. În această bătălie împotriva spaniolilor, batalioanele britanice au apelat la sticle de gin pentru a-și găsi curajul, iar restul este istorie. Ginul este clasificat în două categorii: gin distilat și gin compus.

Vin

De la vița de vie, până la pivnițele de vin reci și prăfuite dintr-un subsol, vinul parcurge un drum lung până la obținerea gustului său fin, ceea ce îl face o băutură rafinată. Vinificația are o istorie variată, acoperită atât de fapte, cât și de presupuneri. În loc să căutăm originile vinului, ne concentrăm mai degrabă asupra diferitelor tipuri de vinuri și de ce acestea sunt atât de diferite ca gust, atât pentru începători, cât și pentru cunoscători. Unul dintre cei mai vechi tipuri de alcool din lume, vinul este învăluit cu strămoși biblici. Practic, vinul poate fi clasificat în patru categorii diferite.

Vinuri de masă

Cunoscut și sub numele de vin ușor, are un conținut alcoolic mai mic de 14%. Vinul roșu este fermentat folosind chiar și pielea strugurilor, în timp ce vinul alb este derivat din struguri albi sau verzi. Când strugurii roșii sunt parțial fermentați cu piele, se obține vin rose. Vinul roșu este făcut din soiuri de struguri precum cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, zinfandel, sangiovese etc. În mod similar, lipsa de culoare a vinului alb este atribuită soiurilor de struguri precum chardonnay, semillon, sauvignon blanc, pinot grigio etc.

Vinuri spumante

Vinurile spumante sunt acele vinuri cu bule care conțin aproximativ 12% conținut de alcool și oferă o mulțime de spumă la deschiderea sticlei. Un exemplu faimos de vin spumant este șampania . Vinul spumant se realizează prin supunerea a două faze de fermentare, una cu fermentația obișnuită, iar cealaltă prin adăugarea de zahăr și drojdie la sticla de vin închisă cu capac.

Vinuri fortificate

Scopul principal al producerii vinului fortificat era conservarea acestuia. Procesul de întărire se face prin amestecarea unei porțiuni mici de băuturi distilate într-o sticlă de vin, rezultând drojdii moarte și aromă îndulcită. În secolele al XVI-lea și al XVII-lea, vinurile s-au păstrat prin fortificarea în călătorii lungi ale navelor și astfel, aceste vinuri fortificate au reușit să potolească marinarii mereu însetați. Unele vinuri fortificate populare sunt port, sherry, madeira, marsala, vermut etc.

Vinuri aromatice

Aroma dulce a acestor vinuri este derivată prin adăugarea de ierburi parfumate și condimente vinurilor fortificate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol