25 octombrie 2021, 23:31

Centru pentru câinii bătrâni în județul Brașov

Câinii, la fel ca orice animal şi, mai ales, la fel ca omul, îmbătrânesc şi viaţa lor ajunge, de multe ori, o povară. Mulţi stăpâni chiar îi abandonează când văd că patrupedele devin neputincioase şi nefolositoare. De cealaltă parte, extrem de puţini sunt cei care se gândesc măcar să adopte un câine bătrân şi bolnav.

O braşoveancă va deschide o clinică specială pentru câinii în vârstă, anunță Bună Ziua Brașov. Delia Botea, preşedintele Asociației Care for Dogs, strânge bani pentru finalizarea centrului care va găzdui doar câini bătrâni, care au nevoie de îngrijiri medicale speciale.

„Undeva la 10-15% din câinii pe care-I salvăm sunt câini bătrâni, care au nevoie de o atenţie special şi deosebită, iar ţarcurile pe care noi le-am construit nu erau adaptate nevoilor pe care câinii le au. Un câine bătrân, ca orice alt mamifer şi, implicit, ca omul, are nevoie de tratament special, de o zonă mai călduroasă unde să stea, are nevoie de mâncare mai de calitate”, a explicat preşedintele Care for Dogs.

Ca să îi poată pe câinii ajunşi la o vârstă venerabilă, Delia Botea a decis să apeleze la ajutorul Braşov Heroes, cursa cu obstacole a braşovenilor, în care se strâng fonduri pentru proiecte ale comunităţii.

Deocamdată, în urma Braşov Heroes, s-au strâns 22.000 de lei pentru această cauză, dar Delia Botea spune că aceasta înseamnă, probabil, doar jumătate din necesar. Centrul va putea găzdui aproximativ 200 de câini pe an.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.