21 mai 2024, 0:41

Centru pentru copii cu dizabilități, inaugurat în București

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a inaugurat un centru pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor, pe Calea Şerban Vodă, unde părinţii să-i poată lăsa când au probleme de rezolvat.

Părinţii copiilor cu dizabilităţi îi pot lăsa fie pe timpul zilei, pentru câteva ore, sau, în situaţii excepţionale, seara, pentru cel mult zece nopţi pe an, anunță un comunicat al UNICEF România.

Centrul oferă și servicii de terapie: logopedie, kinetoterapie, terapie prin artă, servicii de socializare şi de deprinderi de viaţă independentă.

Pentru a beneficia serviciile centrului, părinţii trebuie să se adreseze DGASMB. Pot face acest lucru pe email, la adresa [email protected], ori pot merge la sediul centrului de pe Calea Şerban Vodă.

Clădire renovată și dotată cu bani elvețieni

Centrul are sediul într-o clădire a Municipalităţii unde a funcţionat o creşă, valoarea investiţiei fiind de 50.000 de euro, sumă care a fost pusă la dispoziţie de UNICEF şi reprezintă o donaţie din partea Guvernului elveţian pentru renovarea imobilului. Dotările iniţiale au costat 20.000 de euro.

Conform Agerpres, în evidența Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti se află aproximativ de 9.000 de copii, atât români, cât şi de alte naţionalităţi.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol