10 iulie 2020, 6:36

Centrul unui oraș din România devine cea mai mare sală de concerte jazz. Află unde are loc festivalul

Iubitorii de muzică jazz sunt așteptați între 16 și 19 mai la o ediție eveniment a Festivalului Sibiu Jazz, care va transforma Piața Mare într-o sală gigantică de concert, cu intrare liberă.

Timp de patru zile, fanii jazzului și ai muzicii bune vor avea ocazia să savureze o serie de concerte susținute în premieră de artiști din 13 țări de pe trei continente, unii dintre ei pentru prima dată în România, atât personalități consacrate ale lumii jazzului, cât și tineri instrumentiști în curs de afirmare, potrivit agerpres.ro.

Sibiu Jazz Festival este un eveniment organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival. Este cel mai vechi festival de profil din România și unul dintre cele mai longevive din Europa Centrală și de Est, cu o existență neîntreruptă de aproape 50 de ani. De-a lungul anilor, festivalul a prilejuit întâlnirea iubitorilor de jazz din România cu nume de primă mărime ale genului precum Jan Garbarek, Dee Dee Bridgewater, Jeanne Lee, Bill Evans, Archie Shepp și Arturo Sandoval.

Conceptul Sibiu Jazz 2019

În acest an, Sibiu Jazz Festival se desfășoară sub semnul unui concept inedit – „Jazz Feel It”, care reunește muzica, istoria și atmosfera locului, dar și gastronomia, într-o experiență senzorială unică, mai ales că în acest an Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană.

Pentru cei pofticioși, organizatorii festivalului au pregătit o întâlnire între jazz și arta gastronomică. Astfel, cele 15 foodtrucks cu specific diferit amplasate în Piața Mare le vor oferi spectatorilor ocazia de a se bucura de muzica artiștilor internaționali și, în același timp, de a gusta din cultura gastronomică a regiunii noastre.

Sursa agerpres.ro

Jazz for Kids

Copiii de toate vârstele sunt așteptați la „Jazz for Kids”, programul educațional al Fundației Sibiu Jazz Festival, ajuns la cea de-a patra ediție. Ca și în anii trecuți, „Jazz for Kids” le va oferi copiilor ocazia de a lua contact direct cu jazzul și de a învăța cum se interpretează la diferite instrumente, cu ajutorul unor voluntari, muzicieni profesioniști.

Program

Sâmbătă 18 mai, la Conacul Maria Theresa din Orlat va avea loc un Café Concert de jazz în avanpremiera primei ediții a Balului organizat la conac.

Fotografie din ediția trecută – Sursa facebook.com

Concertele din acest an susținute de invitații străini abordează o paletă foarte largă de stiluri: world music, folclor și muzică clasică (Broes, Belgia, 16 mai, ora 19.00), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai, ora 19.00), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai, ora 21.00), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai, ora 17.00), soul-jazz (Jazzodrom, Austria, 18 mai, ora 21.00) și jazz latino (Electrocutango, 19 mai, ora 19.00,și Conexión Cubana, 19 mai, ora 21.00). Alături de aceștia, în cadrul festivalului vor concerta și muzicieni consacrați de jazz din România precum Cristian Soleanu Quintet, JoyBlues Band și Adi Bărar Band.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.