18 aprilie 2024, 23:07

Cercetători de la Stanford au reușit să trateze depresia prin stimularea creierului cu magneți

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Stanford spun că au reușit să trateze depresia la pacienți prin stimularea creierului cu magneți,  relatează un articol recent, publicat de futurism.com.

Depresia și demența sunt principalele boli mintale la nivel mondial: 47 de milioane de oameni cu demență și circa 300 milioane cu depresie.

Aproape 80% dintre pacienți au experimentat o remisie a depresiei după procedură, care se numește terapie de neuromodulație Stanford (TNS). Tehnica este o formă modificată de stimulare magnetică transcraniană și funcționează prin furnizarea de doze mari de impulsuri magnetice în creierul unui pacient, folosindu-se un dispozitiv care conține bobine magnetice plasate în afara craniului.

„Din a treia zi, totul a început să funcționeze. Și a devenit din ce în ce mai bine în următoarele câteva zile. (…) Sunt acasă acum (…) și toate beneficiile sunt cu mine și mă simt mult mai bine. Dorm; nu mai am gânduri suicidale. Doar că am o perspectivă diferită asupra lumii și asupra vieții mele, într-un mod pozitiv”, spune un pacient de 60 de ani care suferă de depresie din copilărie și a avut tentative de sinucidere toată viața.

Tratamentul durează doar cinci zile și este personalizat pentru fiecare pacient pe baza unei scanări RMN care scurtează durata tipică a tratamentului de la un interval de săptămâni la câteva zile, mai scrie sursa citată.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol