21 mai 2022, 12:51

CHINA. Nu se vând bilete pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Biletele pentru viitoarele Jocuri Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Beijing nu vor fi vândute publicului larg, ca răspuns la Covid-19, ci vor fi distribuite de autorități. Grupurile de spectatori vor fi invitate la fața locului pe tot parcursul Jocurilor și li se va cere să respecte strict cerințele de prevenire și control ale bolii Covid-19 înainte, în timpul și după vizionarea Jocurilor.

Anunțul vine după ce Beijingul a raportat primul său caz de variantă foarte transmisibilă Omicron, pe 15 ianuarie.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe pe 4 februarie; Jocurile Paralimpice de iarnă vor începe pe 4 martie.

Organizatorii intenționează să implementeze Beijing 2022 într-un sistem în buclă închisă, care va fi accesibil doar pentru participanții la Jocuri – un plan care a rămas în vigoare pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron. După cum se subliniază într-un manual publicat în decembrie, sistemul în buclă închisă va cuprinde locații, hoteluri oficiale și un serviciu de transport propriu al evenimentului. Participanții complet vaccinați vor putea intra în bucla închisă fără carantină, în timp ce aceia care nu sunt vaccinați vor trebui să se plaseze în carantină timp de 21 de zile, la sosirea la Beijing.


Citiți și:
„Tanti China, mă lăsați pe Internet?” Ce-i așteaptă pe sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă


Scutiri medicalele, luate în considerare de la caz la caz, pot fi acordate celor care nu sunt vaccinați. Unele țări, cum ar fi SUA și Canada, au impus ca toți membrii echipei să fie vaccinați. În timpul Jocurilor, participanții vor fi supuși monitorizării și testării sănătății zilnice și nu vor avea contact cu publicul larg.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol