11 iulie 2020, 13:54

Chirurg român, propus cetățean de onoare în Australia

Chirurgia este specialitatea medicinei în care cea mai mică greșeală poate provoca moartea unui pacient. Pentru un timp îndelungat, practica chirurgiei ca ramură a medicinei nu a fost acceptată, iar facultățile de medicină nu voiau să recunoască statutul medical al acestei discipline.

În zilele noastre, chirurgia a depășit enorm limitele, medicii alegând să fie asistați de tehincă robotică. Aceasta este o soluție minim-invazivă, care permite efectuarea unor operații complexe cu o mai mare precizie, flexibilitate și control.

Dr. Ovidiu Florica este un chirurg român bariatric (tratează problemele de obezitate) și chirurg general stabilit în Australia. Pasionat de medicină, aceasta are un interes deosebit în chirurgia bariatrică și chirurgia abdominală laparoscopică, defășurându-și activitatea într-un spital din Wahroonga.

Recent, Dr. Florica a fost propus pentru „Australianul anului” în 2019, o nominalizare prin care sunt celebrați cetățenii australieni care reprezintă un exemplu. De la simpli membri ai comunității și până la eroi necunoscuți, premiile sunt menite pentru a recunoaște implicarea acestor oameni care vor să facă o schimbare pozitivă în comunitatea lor.

„Nominalizarea mea se bazează exclusiv pe satisfacția pacienților mei fără a lua în considerare alte fapte din viața și munca mea. Cu toate acestea, este minunat să văd că pacienții mei din Ozzie sunt atât de fericiți cu mine ca doctor în Australia încât sunt în măsură să facă o astfel de nominalizare în semn de mulțumire.”, a menționat Dr Ovidiu Florica într-o postare în cadrul profilului său de Facebook.

Sursa facebook.com

„Lucrez în mediul privat ca un chirurg solo, asumându-mi complet responsabilitatea pentru intervenția chirurgicală, fără rezidenți, regizori sau semeni – tenacitatea mea a fost, de asemenea, recompensată cu unul dintre cei mai calificați asistenți ai DaVinci Robotics … glumesc doar – însă fără oameni, tehnologia nu înseamnă nimic!”, a adăugat Dr. Florica în cadrul aceleiași postări.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.