29 noiembrie 2021, 11:23

Cifre SPECTACULOASE cu vaccinul anti-COVID.  SUA au trecut de 50%. Marea Britanie record – 600.000 de doze de vaccin administrate în 24 de ore

Două puncte de reper în aceste zile în administrarea de vaccin anti-COVID.  Statele Unite au anunțat că au trecut de pragul simbolic de 50% populație vaccinată (cu o singură doză). Iar în Marea Britanie în 24 de ore s-au administrat 600.000 de doze, un adevărat record.

De la începerea vaccinării în SUA în urmă cu patru luni, 50,4% din adulţi, aproximativ 130 de milioane de persoane, au beneficiat de injectarea a cel puţin unei doze de vaccin, conform datelor oferite de CDC.

Conform sursei citate, aproape o treime dintre adulţi au fost vaccinaţi şi cu a doua doză, scrie ABCnews.

În ceea ce priveşte grupul cu risc crescut al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani , 81% dintre aceştia au primit o primă doză şi aproximativ două treimi sunt complet vaccinaţi.

În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.

În total, aproape 210 milioane de doze au fost administrate în SUA, ţară cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori.

Vaccinul anti-COVID.  Record și în UK

Vaccinul anti-COVID merge excelent și în UK. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Marea Britanie într-un interval de 24 de ore. Sunt statistici oficiale publicate sâmbătă, citate de Reuters.

Potrivit informării autorităților, din totalul dozelor administrate, 119.306 au reprezentat o primă doză, iar restul de 485.421 au fost doze de rapel.

Cu cifre atât de bune și cu imunitatea de turmă atinsă, Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore doar 2.206 de teste pozitive și 35 de victime.

În ultimele șapte zile, numărul zilnic de decese a scăzut cu 29 de procente față de săptămâna anterioară, iar numărul de noi cazuri de infecție a scăzut cu 6,5 procente.

Sursă foto: unsplash.com

Citește și:

Coronavirus. Femeile din Brazilia, sfătuite să nu rămână gravide

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca primesc rapelul cu alt ser!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.