23 ianuarie 2022, 16:52

VIRKILL. Materialul care ucide coronavirusul

Nu este SF, nu este un proiect îndepărtat, este deja realitate în multîncercata Italie. Pe malurile lacului Como s-a născut un material care ucide coronavirusul – Virkill.

Compania Italtex este cea căreia îi aparține invenția. Țesătura Virkill este, de fapt una bogată în nanoparticule de cupru, care ucid coronavirusul.

Materialul a fost certificat (conform standardului ISO 18184: 2019) în mod special împotriva Covid-19 (virusul Sars-CoV-2) cu rezultate excelente. Testul a constatat deja la prima verificare o inactivare a virusului mai mare de 99,9% și o reducere de 100% a altor bacterii (Gram-negative și Gram-pozitive).

VIRKILL, cu nano-particule de cupru

Nano-particule de cupru sunt „topite” în fir, o caracteristică ce distinge țesătura de un tratament antiviral simplu de suprafață, care în mod normal s-ar fi deteriorat odată cu spălarea.

S-au găsit deja primele locuri unde Virkill poate fi folosit. În industria hotelieră, la fabricarea fețelor de masă sau a uniformelor.

Hotelurile, spa-urile și restaurantele sunt, de fapt, locurile unde activitățile economice au suferit cel mai mult de pe urma consecințelor virusului SARS-COV-2.

Din acest motiv, compania Italtex din Como, graţie colaborării cu câţiva parteneri specializați, a decis să ofere pieţei o serie de produse utile personalului care lucrează în domeniul hotelier, alimentar și în cel al wellnessului, scrie Il Sole, citat de Rador.

Uniforme, lenjerie de pat, papuci, fețe de mese

Pentru realizarea produselor, Italtex a implicat în proiect trei companii partenere.

În special Maurel di Robbio, din provincia Pavia, specializată în crearea de uniforme pentru hoteluri de lux. Ea a confecţionat uniforme pentru cameriste și chelneri, pentru bucătari, pentru barmani, kimono-uri pentru personalul spa. Uniforme pentru personalul de serviciu, huse pentru paturile spa-urilor, feţe de masă şi şervete pentru restaurante și baruri.

Compania Vefer di Lissone, din provincia Monza și Brianza, lider în Italia și în Europa în sectorul spumei poliuretanice de înaltă calitate, a fabricat feţe de perne. De asemenea, tapițerie pentru saltele și cuverturi de pat.

Iar în final, o fabrică de pantofi din districtul Parabiago, din provincia Milano, furnizoare a celor mai bune branduri de modă, a creat încălțăminte pentru angajaţi. Dar şi papuci pentru clienţii hotelurilor și pentru centrele de wellness.

Foto: Il Sole24ore

Citește și:

Din 75 de milioane de americani vaccinați, doar 5.800 s-au îmbolnăvit

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.