21 aprilie 2021, 22:49

Cine scapă de autoizolarea de 14 zile la intrarea în Austria. Precizări de la MAE

Austria a introdus România pe lista țărilor cu alertă, ceea ce înseamnă că cetățenii de orice naționalitate care vin din România trebuie să intre în autoizolare sau carantină pentru o perioadă de 14 zile, reamintește Ministerul român al Afacerilor Externe, care aduce precizări la decizia Vienei.

În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Testare

Autoritățile austrice au informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Există însă și excepții de la măsura autoizolării, potrivit informațiilor trimise de Austria și citate de MAE:
– cetățenii care prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.
– cetățenii care doar tranzitează Austria, fără oprire, spre destinații din alte state
– transportatorii de mărfuri.

Demersuri

MAE arată că încă de marți, 7 iulie, a făcut demersuri la nivel de ministru și secretar de stat pentru a solicita decalarea datei de implementare a acestei măsuri, față de intenția inițială de aplicare imediat după momentul anunțului, precum și pentru clarificarea modului de implementare a acestor măsuri.

Austria a anunțat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.