17 mai 2021, 0:54

Nici o masă fără pește oceanic! Cinematografele din China vor difuza filme de propagandă

Țineți minte, unii dintre dumneavoastră, îndemnul ăla din anii comunismului, cu peștele oceanic? Ei, cam așa…

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la crearea Partidului Comunist Chinez, partidul, în înțeleapta-i cârmuire, a decis ca toate cinematografele să difuzeze alături de filmele imperialiste, selectate cu grijă, și filme de propagandă, scrie Agerpres, care preia o știre DPA.

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale a Cinematografiei, proiecţiile ar urma să creeze o ”atmosferă deosebită şi caldă” cu prilejul aniversării.

(aplauze puternice, râsete)

Până la finalul anului, filmele care vorbesc despre ”dragostea pentru partid, dragostea pentru ţară şi dragostea pentru socialism” ar trebui proiectate la sălile din ”fiecare provincie, regiune şi oraş”, a mai precizat administraţia pentru film.

(se scanadează mesaje de încurajare la adresa lui Xi Jinping)

Peliculele ar trebui să aducă laude partidului, patriei, poporului şi eroilor săi, se mai precizează pe pagina instituţiei.

(aplauze din nou)

Filme de propagandă. Membrii de partid trebuie să își facă datoria!

Adminstraţia a mai menţionat că membrii de partid, funcţionarii şi ceilalţi spectatori trebuie să se mobilizeze pentru a se asigura că proiecţiile beneficiază de un număr mare de spectatori. Instituţia a făcut referire la publicitate, reduceri la preţurile biletelor şi ”alte modalităţi” de a stimula prezenţa publicului.

(se strigă “Nu vrem ness, cafea, valută/Vrem Partidul…”)

Intenţia proiectului este de a ”redescoperi clasicii” şi de a ”păstra patriotismul şi educaţia revoluţionară tradiţională”.

(aplauze furtunoase)

Primul sezon cuprinzând 12 pelicule, care vor fi proiectate luna aceasta, debutează cu ”Nan zheng bei zhan” (”Luptând la Nord şi Sud”), din 1952, un film despre războiul împotriva Japoniei. Lista publicată de televiziunea naţională mai include pelicula ”Hongse Niangzi Jun” (”Detaşamentul roşu de femei”), din 1960.

(o spectatoare din rândul doi izbucnește isteric în plâns, ceilalți o urmează)

Printre filmele recente care vor fi proiectate se numără drama de război ”Jingang Chuan” (”Sacrificiul”), din 2020, despre Războiul din Coreea, din 1953. China a participat cu trupe de ”voluntari” alături de Coreea de Nord împotriva trupelor SUA şi ONU din Coreea de Sud.

(cinefilii în delir verifică dacă GPS-ul nu indică faptul că sunt în Coreea de Nord)

Citește și:

Câți ani de închisoare primești în Coreea de Nord dacă vezi un “film străin”?

AVATAR s-a relansat în China și a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.