Un studiu arată că pentru sănătatea creierului este nevoie de o implicare în activităţi stimulative din punct de vedere mintal în timpul liber, cum ar fi cititul.
Cercetătorii de la Universitatea South Australia (UniSA) au descoperit că unele activităţi sedentare (care sunt realizate în timp ce oamenii stau aşezaţi) sunt mai bune pentru funcţia cognitivă decât altele.
Studiul a fost realizat pe 397 de adulţi cu vârste peste 60 de ani. Cercetătorii au evaluat tiparele de activitate pe o perioadă de 24 de ore şi au descoperit că activităţile stimulative din punct de vedere social sau mintal, cum ar fi cititul, cântatul la instrumente muzicale, lucrul manual sau vorbitul cu alte persoane, sunt benefice pentru memorie şi abilităţile cognitive,prezinta agerpres.ro.
S-a constatat că privitul la televizor şi jocurile video sunt dăunătoare. Descoperirile cercetătorilor ar putea contribui la reducerea riscului de tulburări cognitive, inclusiv al riscului de demenţă.
Oamenii de știință recomandă fragmentarea timpului petrecut în faţa televizorului sau jucând jocuri video prin runde a câte cinci minute de activitate fizică sau o activitate sedentară mai angajantă din punct de vedere cognitiv.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sustine că peste 55 de milioane de persoane suferă de demenţă la nivel global.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol