26 aprilie 2024, 23:00

Ciuperci? Oh, da, pentru proprietățile lor anticancerigene și contribuția la echilibrul emoțional!

Data viitoare când faceți salată poate vă gândiți să puneți și (niște) ciuperci, ne spune articolul publicat de National Foundation for Cancer Research. De ce? Pentru că au proprietăți anticancerigene și contribuie la echilibrul emoțional.
Ciupercile sunt bogate în vitamine, nutrienți și antioxidanți. Cercetări recente arată că aceste super-alimente pot ajuta și la protejarea împotriva cancerului.
Chiar dacă ciupercile shiitake, pleurotus, foalele-vacii (maitake) și ciuperca de ciulin (sau pleurotus regal) au cantități mai mari de ergotioneină (un aminoacid) decât ciupercile albe, cremini și portabello, cercetătorii au descoperit că persoanele care au încorporat orice varietate de ciuperci în dieta lor zilnică au un risc mai mic de cancer.
Potrivit constatărilor, persoanele care au mâncat 18 grame de ciuperci pe zi au avut un risc de cancer cu 45% mai mic decât cei care nu le-au consumat.
Motivul pentru care ciupercile pot avea un impact pozitiv asupra bunăstării mentale este că ciupercile au o abundență de nutrienți benefici, inclusiv vitamina B12, antioxidanți și aminoacizi antiinflamatori. Nivelurile ridicate ale acestor compuși pot reduce riscul de stres oxidativ, ceea ce duce la reducerea simptomelor depresiei.
Stresul oxidativ este un dezechilibru în organism care apare atunci când produceți prea mult din ceea ce se numește radicali liberi. Radicalii liberi provoacă inflamație și duc la un dezechilibru atunci când nu aveți suficienți antioxidanți în organism pentru a-i contracara. De aceea, consumul de alimente bogate în antioxidanți este un stimulent pentru sănătatea ta, deoarece reduce nivelul de stres oxidativ.

Sursa foto: National Foundation for Cancer Research


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol