24 iunie 2024, 6:15

Clasic e fantastic: ”Lecția de Jazz pentru copii” poposește la Brașov

Lecția de jazz este un spectacol interactiv pentru copii de toate vârstele, în care aceștia vor învăța să descopere muzica, să asculte muzică și să cânte!

Concertele educative și programele pentru copii au devenit o parte foarte  importantă a activității Filarmonicii Brașov, care a pus în ultimii doi ani un accent extrem de mare pe educația muzicală și culturală și pe promovarea valorilor în rândul tinerilor.

Din acest motiv, pe lângă clasicele concerte educative, luna aceasta, la Filarmonica Brașov va avea loc de două ori un spectacol interactiv pentru copii: Lecția de jazz.

Acest concert o are ca protagonistă pe Irina Sârbu, care este însoțită de formația sa compusă din Puiu Pascu – pian, Tudor Parghel – percuție si Ciprian Parghel – contrabas, care propun un dialog permanent cu sala, în care fiecare informație „didactică” este pe loc transpusă în practică, scrie Bizbrasov.

Astfel, istoria scat-ului este urmărită de  copii „pe viu”, iar ritmurile proprii jazz-ului american se arată a fi la îndemâna tuturor. Abordând un repertoriu variat – piese standard, piese  populare romanești, cântece pentru copii etc., artiștii demonstrează că se poate face jazz pe orice melodie – de exemplu, chiar și pe „Daca vesel se trăiește” sau Twinkle Twinkle Little Star.

Spectacolul Lecția de jazz oferă chei de acces la această muzică și nu o face doar teoretic ci, mai ales, practic, interactiv, invitând publicul să cânte împreună cu artiștii de pe scenă. Lecția de jazz face parte din proiectul Clasic e fantastic și a fost primit cu multă căldură oriunde a poposit în țară.

La Brașov, acesta va avea loc pe 21 ianuarie de la 10:30 și de la 12 la Sala Patria, iar biletele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro”, au declarat reprezentanții Filarmonicii Brașov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol