16 mai 2021, 23:55

Clubhouse găzduiește discurs de ură, în lipsa moderării

Clubhouse, noua aplicație socială exclusiv audio pentru iPhone, nu are sisteme de moderare și găzduiește discuții care conțin ură, extremism, xenofobie. Aplicația se poate instala doar pe bază de invitație și vă permite să începeți sau să ascultați conversații pe o serie de subiecte. Spre deosebire de Facebook, Instagram și Twitter, la Clubhouse nu există postări, fotografii sau videoclipuri, ci doar imaginile de profil ale oamenilor și vocile lor.

Pe platformă mai există și discuții cu dezinformare despre COVID-19 și conținut antisemit.

Conținutul audio este mai greu de moderat decât cel din celelalte platforme sociale, unde moderarea se face adesea prin algoritmi și prin monitorizarea cuvintelor și hashtag-urilor. Clubhouse se bazează pe utilizatorii săi să raporteze conținut periculos, mai degrabă decât pe moderarea proactivă pe care o puteți vedea pe alte rețele sociale.

Problemele legate de moderarea conținutului audio sunt semnificative. Discuțiile din rețea sunt înregistrate temporar; deci, dacă dorești să raportezi un tip de conținut care încalcă anumitelegi, nu o poți face decât în timpul acelei discuții. Ca probă, înregistrarea va fi păstrată până când se rezolvă reclamația și apoi se va șterge. Dacă nu există nicio reclamație în timpul discuției, înregistrarea se șterge automat după închiderea camerei de discuții.

„Când începeți o cameră în Clubhouse, sunteți moderatorul. Aceasta înseamnă că sunteți un difuzor cu puterea specială de a adăuga sau elimina alte difuzoare. În calitate de moderator, ghidați conversația și aveți o influență puternică asupra conținutului și stilului de conversație din cameră”, se arată în ghidul aplicației.

Pe site-ul său, Clubhouse afirmă că va avea „un val de noi îmbunătățiri, pentru ca rapoartele din camerele de discuții să se facă mai în timp real, mai specific și mai robust”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.