21 noiembrie 2022, 12:44

Clubul de istorie Corint debutează astăzi, cu jurnalistul Marian Voicu și invitații săi

Istoria e un organism viu, în continuă zbatere, a cărui examinare lucidă și asumată ne conectează la ritmul profund al schimbărilor lumii.

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, dă startul unui club de istorie care-și propune să examineze prezentul și posibilitățile viitorului pornind de la studii, mărturii și lucrări de referință în domeniul cercetării istorice, semnate de autori cu prestigiu internațional și amprentă puternică în publicistica actuală. De multe ori e vorba de lucrări inedite, care surprind realitatea din interiorul fenomenului și a căror substanță îi fascinează până și pe neinițiați.

Context istoric

În ultima zi de joi a fiecărei luni, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vă așteaptă în spații neconvenționale din București, pentru a așeza în context istoric teme de interes actual.

Pentru înscrieri, accesați acest link.

Clubul de istorie Corint. Prima ediție

Prima ediție a clubului are loc pe 29 septembrie la Londohome și va fi transmisă live pe paginile de social media Corint și Veridica.

Analistul politic Bedros Horasangian, jurnalistul Ion M. Ioniță și istoricii Florin Șperlea și Sorin Turturică vor discuta despre situația Rusiei în raport cu Occidentul și cu întreaga lume pornind de la volumele recent apărute în colecția Corint Istorie:

  • Moscova înhață România. O mărturie occidentală din anii 1944–1947 de Robert Bishop și E. S. Crayfield
  • Întoarcerea Leviatanului rus. Cultura violenței și obsesia imperialismului de Serghei Medvedev
  • Vorî: Hoți și asasini. Supermafia rusă de Mark Galeotti
  • Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner de Marat Gabidullin
  • Crimeea și Noul Imperiu rus de Agnia Grigas

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile colecției Corint Istorie în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol