25 aprilie 2024, 16:43

Comisia Europeană a aprobat finanțarea celor 3 spitale regionale propuse de România

Spitalul Regional Craiova este cel de-al treilea spital regional propus de România pentru care Comisia Europeană a aprobat finanțarea, după unitățile regionale din Iași și Cluj. Astfel, toate cele 3 proiecte, cu o valoare totală de 1,64 miliarde euro, vor fi construite din fonduri europene nerambursabile.

Comisia Europeană a aprobat finanțarea

Vineri, Comisia Europeană a aprobat finanțarea spitalului regional din Craiova, toate cele trei mari spitale regionale urmând să fie construite în următorul deceniu.

Guvernul a semnat la 30 aprilie contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență din Craiova – al treilea contract de finanțare semnat pentru un spital regional, după cele privind construcția spitalelor din Iași și Cluj.

Valoarea totală a investiției în Spitalul Regional Craiova este de 2,85 miliarde de lei – cea mai mare valoare pentru un spital regional, deși numărul de paturi este mai mic decât la spitalele regionale din  Iași și Cluj, amintește 360medical.ro.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni (aproape 9 ani).

Ce va cuprinde Spitalul Reginal de Urgență Craiova

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 niveluri, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va avea heliport și 1.195 de locuri de parcare.

Unitatea medicală va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea Sud-Vest Oltenia, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE