CITIRE

Comorile Egiptului Antic expuse în premieră în Rom...

Comorile Egiptului Antic expuse în premieră în România

Pentru prima dată în România, Expoziția Comorile Egiptului Antic promite un spectacol de senzație, atât pentru amatorii de cultură antică, cât și pentru toți curioșii care doresc să-și creeze amintiri de neuitat, să-și îmbogățească cultura generală și să se distreze din plin.

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic”, care reuneşte peste 300 de exponate conţinând artefacte originale ce apațin civilizaţiei egiptene, poate fi vizitată până pe 21 iunie și se află în incinta Bibliotecii Naționale a României.

Printre exponatele de excepție, vizitatorii vor avea ocazia să vadă în premieră: masca faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care însoţeau defuncţii în viaţa de apoi.

sursa: www.libertatea.ro

Expoziția este amplasată în două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României, iar artefactele sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea, conform Agerpres.ro

Număr impresionant de exponate a fost pregătit cu mare atenție de o echipă de 50 de specialişti în domeniu – egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri. Artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică.

sursa: europefm.ro

Faimoasa colecție a fost admirată de peste un milion de oameni din Europa și din America Latină. În România, programul zilnic în care pot fi vizitate comorile Egiptului Antic este 10.00 – 19.00. Copiii sub 6 ani pot intra gratuit, în timp ce biletele au prețuri între 20 și 45 de lei, în funcție de categoria de vârstă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.