5 august 2020, 4:17

Companiile care au schimbat lumea și viețile celor care le conduc. Câți bani au cei mai bogați oameni

Dacă cei mai bogați oameni din topul Forbes sunt cunoscuți, a venit timpul să-i cunoaștem și pe cei care companiile i-au îmbogățit. Firmele lor au contribuit la transformarea lumii în care trăim.

Iată cine sunt primii 10 oameni ce au avut succes cu afacerea sa:

1. Jeff Bezos – 107,8 miliarde

Amazon, una din cele mai mari și populare companii tech, care a început cu vânzări modeste de cărți în dormitorul lui Jeff. A fost primul om care a depășit pragul incredibil de 100 de miliarde de dolari.

2. Bill Gates – 105,3 miliarde

Fondator al lui Microsoft și cel mai bogat om din lume timp de mai mulți ani. Gates a înființat Microsoft în 1975 împreună cu Paul Allen și de atunci compania este cel mai mare producător de software din lume.

3. Bernard Arnault – 94,7 miliarde

Este CEO la LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessey), compania formată prin fuziunea celor două afaceri. La începutul lui 2017 era pe locul al 14-lea pe listă.

4. Warren Buffett – 81,9 miliarde

Este cel mai de succes investitor din lume, pe care milioane de alți investitori de toate mărimile îl urmăresc ca să vadă ce decizii ia în calitate de CEO la Berkshire Hathaway. Locuiește și acum în casa pe care a cumpărat-o pe vremea când nu știa cum arată un miliard de dolari, arată economie.hotnews.ro.

5. Amancio Ortega – 68,7 miliarde

Spaniolul este fondatorul grupului de modă Inditex care deține Zara, unul din cele mai populare lanțuri de magazine de confecții din lume. Se află pe locul al 5-lea după ce alții și-au pierdut locurile fruntașe. Și Orega a pierdut 11 miliarde în lunile trecute, dar a început cu înverșunare să le refacă.

6. Larry Ellison – 66 miliarde

Co-fondator al Oracle Corporation și CEO al companiei până în septembrie 2014. Peste ani, Oracle a devenit o companie tech cu un succes incredibil, datând acum de 39 de ani și având 136.000 de angajați.

7. Mark Zuckerberg – 65,8 miliarde

Toată lumea îl știe ca fondator al lui Facebook, cea mai populară și valoroasă companie din mediile sociale. Totul a început în camera lui Mark de la Harvard. A retrogradat recent de pe locul al treilea, după ce scandalul Cambridge Data și alte probleme au provocat scăderea valorii acțiunilor.

8. Carlos Slim Helu – 57,6 miliarde

Om de afaceri și investitor mexican; proprietar al conglomeratului „Grupo Carso”. Portofoliul constă în branduri din diferite domenii, ca sănătate, media, energie, imobiliare și comerț. În ultimele luni a pierdut 6 miliarde din avere.

9. Larry Page – 56,2 miliarde

Co-fondator al lui Google, care este fără îndoială cel mai de succes motor de căutare din lume și a făcut numeroase achiziții, printre care You Tube.

10. Françoise Bettencourt Meyers – 54,6 miliarde

A devenit moștenitoarea și conducătoarea imperiului LʼOreal când mama ei, Liliane Bettencourt, a murit în 2017. Conduce holdingul în calitate de președinte, familia ei deținând 33% din LʼOreal.

sursa foto: circleoil.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.