3 martie 2021, 19:10

Concert Extraordinar de Anul Nou. Ion Marin dirijează Orchestra Elveției italiene

Pe 31 decembrie, ora 19.30 a României, la Centrul de Artă şi Cultură din Lugano, Elveţia, maestrul Ion Marin va dirija Concertul Extraordinar de Anul Nou al Orchestrei Elveţiei Italiene – OSI.

Evenimentul o va avea ca solistă pe marea pianistă Martha Argerich, iar programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia nr. 5 de Franz Schubert.

Concertul va putea fi urmărit în live streaming AICI.

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Elveţiei Italiene, numit în mod tradiţional şi Concertul di San Silvestro (Sfântului Silvestru) este unul dintre cele mai aşteptate ale sezonului şi va fi preluat şi pe canalul de streaming live al RSI – Radioteleviziunea Elveţiană – https://www.rsi.ch/live-streaming.

Maestrul Ion Marin va dirija valoroasa orchestră europeană Orchestra Elveţiei Italiene – OSI, fondată la Lugano în 1935, un ansamblul care a jucat un rol crucial în dezvoltarea muzicală şi culturală a regiunii şi a contribuit la înfiinţarea unor festivaluri consacrate pe plan internaţional, precum cele de la Lugano, Locarno şi Ascona.

Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven a fost compus între anii 1787 şi 1789, în prima parte a vieţii compozitorului şi este remarcabil nu numai prin frumuseţea şi dramatismul său, dar şi prin faptul că este compoziţia ce a marcat debutul public al lui Beethoven în calitate de solist, pe 29 martie 1795 la Burgtheater, în Viena.

Simfonia nr. 5 a fost compusă de Franz Schubert pe parcursul anului 1816 şi este considerată a fi un omagiu aduse altui mare austriac, Wolfgang Amadeus Mozart, despre care însuşi Schubert spunea că este una dintre sursele sale de inspiraţie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.