5 august 2021, 6:50

Concursul național de robotică al Canadei, câștigat de echipa de robotică a Liceului Teoretic Internațional de Informatică București

Concursul național de robotică al Canadei, FIRST Tech Challenge „Canada Cup”, a avut loc în perioada 5-12 iunie 2021, în mediul online, unde au participat cele mai bune 30 de echipe din Canada, Statele Unite ale Americii, România și Germania.

Quantum Robotics – echipa de robotică a Liceului Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) este echipa cea mai premiată din competiție.

Elevii au reușit să cucerească următoarele premii:

  • Locul 1 în clasamentul roboților – pentru cel mai bun scor obținut în cadrul jocurilor pe teren;
  • Premiul 2 Inspire – pentru modul de organizare în proiectarea și construirea robotului, fiind o echipă model în promovarea valorilor competiției FTC și o sursă de inspirație pentru toate echipele din competiție, cu un comportament etic atât în teren cât și în afara lui. Pentru obținerea acestui premiu, echipa trebuie să fie nominalizată la cât mai multe premii, scrie digi24.ro.
  • Premiul 1 Motivate – acordat pentru echipa care reprezintă esența competiției FIRST Tech Challenge (FTC) care, prin profesionalism și entuziasm, face un efort colectiv pentru a face robotica cunoscută în întreaga comunitate și îi provoacă pe alții să îmbrățișeze cultura FIRST – organizatorul competiției.

Înființată în anul 2017, echipa Quantum Robotics este formată de un grup elevi olimpici la diverse materii precum: informatică, matematică, fizică, chimie, robotică. Echipa își desfășoară activitatea în cadrul laboratorului de robotică din Liceul Internațional de Informatică București și este coordonată de 2 mentori profesori și 2 asistenți, absolvenți și foști membri în echipă, în prezenți studenți.

sursa foto: qrobotics.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.