6 ianuarie 2024, 21:24

Conferința ”Cu pana în mână sunt o cu totul altă persoană”, la Centrul Cultural ”Carmen Sylva” din Sinaia

Cu ocazia aniversării a 180 de ani de la nașterea M. S. Regina Elisabeta a României, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Centrul Cultural „Carmen Sylva” și Primăria Sinaia, organizează, în avantpremiera turneului internațional „CARMEN SYLVA – 180”, conferința „Cu pana în mână sunt o cu totul altă persoană” susținută de Dr. Silvia Irina Zimmermann, istoric literar, traducătoare și ilustratoare, coordonatoare a Centrului de Cercetare “Carmen Sylva” al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Conferința va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 11:00, la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia (Str. Mihail Kogalniceanu nr. 80) și va cuprinde:

–          Prelegerea Regina Elisabeta (Carmen Sylva): viaţa şi opera în fotografii de epocă, mărturii şi documente de arhivă, ce va conține și proiecția de imagini cu material fotografic din Arhiva Princiară de Wied şi material epistolar de la Arhivele Naţionale ale României;

–          o prezentare de carte – o scurtă trecere în revistă a cărţilor publicate în România de-a lungul timpului: Regina poetă Carmen Sylva. Literatura în serviciul Coroanei (All, 2013); Poveştile Peleşului (Corint, 2016, 2018); Domnul Pulcinel / Monsieur Hampelmann (Vremea, 2017); De prin veacuri(Humanitas, 2018); Corespondenţa perechii regale Carol I şi Elisabeta, 2 volume (împreună cu Romaniţa Constantinescu, Humanitas, 2020, 2021); Reginele scriitoare ale României, Elisabeta (Carmen Sylva) şi Maria (Corint, 2021); Cuvinte sufleteşti (cu ilustraţii, Humanitas, 2022); Corespondenţa Regelui Carol I cu tatăl său (cu ilustraţii, Corint, 2023).

–          o lectură din volumul Robia Peleşului (Poveste autobiografică, fragment)

–          o expoziție de ilustrații intitulată Carmen Sylva – portrete şi cugetări, ilustrații realizate de Dr. Silvia Irina Zimmermann.

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail:  [email protected].

Turneul internațional este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe informații despre turneului internațional CARMEN SYLVA – 180 pot fi găsite pe site-ul www.carmensylva.musicarte.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol