26 octombrie 2021, 22:08

Coordonatorul cabinetului ÎPS Calinic, părintele David Oprea, a trecut la cele veșnice în urma complicațiilor suferite din cauza Covid-19

Părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, și pentru o foarte lungă perioadă de timp slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași, a trecut la Domnul sâmbătă, 17 septembrie 2021, în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19. Părintele David a murit la vârsta de 47 de ani, informează doxologia.ro

Protosinghelul David Oprea s-a născut pe 25 februarie 1974, în oraşul Galaţi, din părinţii Petrache şi Vasilica Oprea, primind la botez numele Cezar Daniel.

În perioada 1980-1988, a urmat primele opt clase la Şcoala Generală Numărul 38 din Galaţi. În perioada 1988-1992 a urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după terminarea liceului, în anul 1992, s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ.

În luna aprilie a anului 1995 a fost tuns în monahism cu numele David, iar în luna noiembrie a anului 1996 a fost hirotonit diacon de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

În perioada 1992-1996, a îndeplinit la Mănăstirea Almaş diferite ascultări legate de restaurarea, consolidarea şi înnoirile mănăstirii. În perioada 1996-1997, având cazarea şi slujirea la Mănăstirea Cetăţuia, a făcut ascultare la Sectorul Exarhat al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Începând cu anul 1997, este rânduit slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind numit coordonator al cabinetului Înaltreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza „Rolul duhovnicului în Ortodoxie”, coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea.

În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. A lucrat la redactarea şi tehnoredactarea cărţilor scrise sau coordonate de către Părintele Arhiepiscop.

În data de 4 mai 2018, părintele David Oprea a fost hirotesit protosinghel de către IPS Calinic, cu binecuvântarea și din încredințarea Părintelui Mitropolit Teofan.

Părintele protosinghel s-a mutat la Domnul după o grea perioadă, în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19. El a fost internat inițial la Suceava, dar pentru că starea sa s-a agravat, a fost transferat la Iași, pentru ca în cele din urmă, din cauza agravării situației, să fie transferat la București.

După ce în luna mai a lui 2020, ÎPS Pimen, cel care era arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit infectat cu SARS-COV-2, cel care i-a urmat pe scaunul arhieresc, ÎPS Calinic, a contractat și el virusul.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-a infectat cu COVID-19, dar a avut noroc de o formă ușoară. Se pare că ar fi luat virusul de la părintele David, potrivit stiripesurse.ro.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 64 de ani, a refuzat să meargă la spital și se tratează în chilia sa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.