1 martie 2024, 15:38

Nord-coreenii nu au voie să râdă timp de 11 zile (plus alte două interdicții aberante). Care este explicația?

Aberația zilei vine din Coreea de Nord. Ca și când nu ar fi fost destule acolo. Cetățenilor li s-a interzis să râdă sau să bea alcool timp de 11 zile. Care este explicația, tovarăși?

Se comemorează 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il.

Nord-coreenilor li s-a interzis să arate semne de bucurie timp de 11 zile, pentru a comemora 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il. Restricțiile includ o interdicție EXPLICITĂ de a râde și de a consuma alcool în cele 11 zile de doliu, scrie Telegraph.

La aniversarea exactă a morții lui Kim Jong-il, vineri, 17 decembrie, nord-coreenilor li se interzice chiar și SĂ MEARGĂ LA CUMPĂRĂTURI.

Aberații

„În timpul perioadei de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne implicăm în activități de agrement”, a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) un nord-coreean din orașul de frontieră nord-estic Sinuiju.

„Chiar dacă un membru al familiei tale moare în timpul perioadei de doliu, nu ai voie să-l plângi cu voce tare. Oamenii nu-și pot sărbători nici propriile zile de naștere dacă acestea au loc în perioada de doliu”, a adăugat acesta.

Puțină istorie

Kim Jong-il, care a condus țara din 1994 până la moartea sa în urma unui atac de cord în 2011, la vârsta de 69 de ani, a fost tatăl actualului lider suprem Kim Jong-un.

Epoca sa a coincis cu una dintre cele mai întunecate perioade din istoria Coreei de Nord – foametea de la mijlocul anilor 1990. Se estimează că până la 3,5 milioane de oameni au murit în decursul unei perioade de patru ani.

Perioadele de doliu pentru Kim Jong-il și pentru tatăl său Kim Il-sung, considerat părintele națiunii, sunt impuse în fiecare an.

Bonus

În mod normal, aceste perioade durează zece zile, dar anul acesta a fost adăugată o a unsprezecea zi suplimentară pentru a comemora un deceniu de la moartea lui Kim Jong-il.

Polițiștilor li s-a ordonat să îi caute pe cei care nu par suficient de supărați, potrivit RFA, care citează o a doua sursă din provincia Hwanghae de Sud.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol