23 ianuarie 2021, 19:49

Coreea de Sud se pregătește de al doilea val al pandemiei de coronavirus. Noi măsuri dure de carantinare vor fi impuse

Autoritățile din Coreea de Sud sunt gata să reinstituie noi măsuri dure de carantină în zona metropolitană a Seulului, regiune în care locuiesc 52 de milioane de locuitori ai ţări, după ce noile raportări au înregistrat o nouă creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus, anunță Digi24. 

Până în prezent, Coreea de Sud s-a dovedit a fi unul dintre statele exemplare în vederea respectării normelor privind limitarea extinderii noului coronavirus, însă acum se confruntă cu o nouă revenire a epidemiei. Din acest motiv, autoritățile au hotărât închiderea spațiilor publice vreme de două săptămâni. Mai mult, Ministrul Sănătății a îndemat companiile să își revizuiască măsurile privind flexibilitatea programului și lucrul de acasă.

Am decis să înăsprim din nou măsurile de carantină în zona metropolitană timp de două săptămâni, de mâine şi până în data de 14 iunie”, a spus Park Neung-Hoo, ministrul Sănătăţii sud-coreean.

În plus, locuitorii metropolei au fost sfătuiți să evite adunările sociale sau să meargă în locuri aglomerate. Chiar și unele unități religioase au fost avertizate să respecte cu vigilență măsurile de carantină.

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru oprirea răspândirii în zona metropolitană. Dacă eşuăm, ne vom întoarce la carantină generalizată”, a completat Park.

Ultimele raportări arată faptul că în Coreea de Sud s-au înregistrat 79 de cazuri în ultimele 24 de ore, după ce zilele trecute autoritățile declaraseră faptul că epidemia fusese redusă complet, iar cazurile zilnice ajunseseră la 0. Motivul creșterii numărului de infectări ar putea avea legătură și cu noul focar care a apărut din cauza cluburilor de noapte din districtul Itaewon din Seul, în care a intrat un tânăr de 29 de ani infectat cu noul coronavirus și care ar fi răspândit virusul printre petrecăreți.

Sursă Foto: theguardian.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.