23 ianuarie 2021, 9:08

CORONAVIRUS. Prima țară din Europa cu peste 2 milioane de infectări

Prima țară din Europa cu peste 2 milioane de infectări este Franța. În pofida carantinei instituite la nivel naţional care a dus totuşi la scăderea puternică a numărului de infectări noi, Franța avea în dimineața zilei de 18 noiembrie 2.036.755 cazuri.

Carantina a fost introdusă în Franța la data de 1 noiembrie.

După un vârf al infecţiilor într-o singură zi de 87.000, atins pe 7 noiembrie, numărul acestora a scăzut semnificativ.

Totalul zilnic a atins luni cel mai redus nivel din peste o lună, de 9.406. Totuși, există o circumstanță atenuantă. Ca și la noi, datele au tendinţa să fie mai scăzute în zilele de luni, pentru că duminica sunt efectuate mai puţine teste.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat ieri că ţara sa redobândeşte controlul asupra coronavirusului. Cu toate acestea a mai spus că nu este încă pregătită să relaxeze carantina impusă la nivel naţional. Președintele Macron a indicat și el că până la 1 decembrie lucrurile nu se vor relaxa sub nici un motiv.

Prima țară din Europa cu peste 2 milioane de infectări. Statistici

În prezent, Franţa se află pe locul patru în lume la numărul de infecţii raportate, după SUA, India şi Brazilia. După numărul de decese, peste 45.000, Franţa se află pe locul şapte în lume.

De la începutul pandemiei în Europa au fost raportate în total aproape 14,5 milioane de cazuri de Covid-19. Se poate spune acum că Europa este cea mai afectată regiune din lume. Pentru că reprezintă peste 26% din totalul celor infectați.

În pofida scăderii numărului de cazuri noi, numărul persoanelor spitalizate pentru Covid-19 a atins un nivel record în urmă cu o săptămână. Franţa se află pe locul al treilea la decesele provocate de această boală în Europa, după Marea Britanie şi Italia.

Foto Leonard Cotte/Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.