23 ianuarie 2021, 18:48

Coronavirusul închide Muntele Fuji pentru prima dată în 60 de ani

Oricine nu va urca pe muntele Fuji cel puțin o dată în viață va fi un prost , dar dacă o va face de două ori, va fi un nebun. Cei ce şi-au dorit să transforme această faimoasă zicală japoneză în realitate, vor trebui să renunţe vara aceasta.

Cel mai înalt munte al Japoniei

Fuji san, cel mai înalt munte al Japoniei și iconicul său simbol, este închis pentru alpinişti în această vară, anunță japantimes.co.jp.

Escaldarea vârfului vulcanic gigantic, înalt de 3.776 metri, este interzisă pentru prima dată în ultimii 60 de ani.

Prefectura Shizuoka, care administrează trei dintre cele patru trasee majore către cel mai înalt vârf al Japoniei, a anunțat luni că nu va deschide niciuna dintre căile pentru sezonul oficial de urcare din acest an. Ulterior, prefectura Yamanashi a făcut un anunț similar cu privire la a patra rută către vârful vulcanului de 3.776 metri.

Restricții impuse de pandemie

Toate traseele de drumeție care duc către vârful muntelui sacru au fost închise din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus.

Marele con perfect simetric al muntelui Fuji nu poate fi admirat decât de departe. Tradiția spune că urcuşul se face noaptea, pe întuneric, pentru a ajunge pe vârf în zori, când se poate urmări spectacolul Goraikou, sosirea luminii.

Muntele, inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO, a atras aproximativ 236.000 de alpinisti pentru sezonul anului trecut, potrivit Ministerului Mediului. Aproximativ 85.000 dintre aceștia au utilizat rutele administrate de Shizuoka, a declarat guvernul prefectural.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.