28 mai 2020, 15:38

Coronavirusul poate provoca stare de urgență globală. Câți oameni au murit

În contextul în care tot mai multe persoane de pe întreg globul prezintă simptome ale contaminării cu coronavirusul, numărul cazurilor ajungând până la 8.000, iar numărul deceselor fiind de 170 de oameni, Organizația Mondială a Sănătății a transmis că întreaga lume ar trebui să se pregătească să intre în stare de alertă, anunță Adevărul.

„Întreaga lume trebuie să acţioneze şi să se pregătească de eventuale noi cazuri, fie că vin din epicentrul epidemiei sau din altele care se formează între timp”, a spus Michael Ryan, şeful Programului de Urgenţe în domeniul sănătăţii al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Anunțul a venit înainte de convocarea comitetului de urgență a OMS, care se va întruni astăzi pentru a hotărî care este cea mai bună cale de urmat în privința oficializării stării de urgență mondială, având în vedere potențialul crescut de răspândire a coronavirusului la nivel mondial, potrivit directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit acestuia, rapiditatea cu care acest virus s-a transmis de la om la om în țări precum Japonia, Vietnam, Germania, SUA și Canada reprezintă motive serioase de îngrijorare. În prezent aproape 99% din cazuri sunt în China, iar autoritățile au pus sub carantină orașul oraşul Wuhan şi provincia Hubei, în care se află mai bine de 50 de milioane de oameni.

Președintele OMS a declarat că principalul avantaj al decretării stării de urgență mondială este acela de a mobiliza și coordona mult mai bine autoritățile tuturor statelor, pentru a implementa facil măsurile de stopare ale răspândirii virozei: „în baza propriilor evaluări ale riscului este o reţetă pentru dezastru cel puţin din punct de vedere economic, social şi politic”, a mai spus Ryan, potrivit Adevărul.

În prezent numărul deceselor cauzate de infestarea cu coronavirus a crescut la 170. Mai mult decât atât, provincia Hubei, epicentrul epidemiei au mai apărut încă 1000 de noi cazuri de îmbolnăvire. Virusul ucigaș s-a răspândit cu rapididate și pe teritoriul Europei, cauzri izolate apărând și în țări precum Finlanda şi Emiratele Arabe Unite, state precum Australia, Franţa, India, Coreea de Sud şi UK se pregătesc să evacueze cetățenii suspecți că ar avea coronavirus, în timp ce SUA și Japonia au evacuat până în acest moment o parte din cetățenii din Wuhan.

Sursă Foto: france24.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.