26 ianuarie 2023, 4:42

Covid-ul ține la sol Austrian Airlines. Aproape 15% dintre zboruri au fost anulate

Compania aeriană austriacă Austrian Airlines a fost nevoită să anuleze sâmbătă 52 dintre cele 360 de zboruri programate în Europa din cauza creşterii numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul personalului său.

„Membrii ai echipajelor noastre sunt bolnavi, cazurile de infectare cu coronavirus sunt în creştere”, a anunţat Austrian Airlines, menţionând totodată şi impactul unei greve la centrul de control al traficului aerian din Marsilia, sudul Franţei.

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească brusc în ultimele zile în Austria: aproape 9.000 de contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, faţa de 5.400 sâmbăta trecută.

Context turbulent

Aceste anulări de zboruri se înscriu într-un context turbulent pentru sectorul aviaţiei, scrie Agerpres.

O grevă a însoţitorilor de bord de la compania aeriană low-cost Ryanair a provocat anularea a zeci de zboruri sâmbătă, mai ales în Belgia, Franţa şi Spania, potrivit unor surse sindicale şi aeroportuare.

Gigantul aerian Lufthansa, compania-mamă a Austrian Airlines, a anunţat joi anularea a peste 3.000 de zboruri în această vară din cauza lipsei de personal, a grevelor şi a COVID-19.

Mai multe despre situația Lufthansa:

VARA NERVILOR PRAF. E criză majoră de personal în aeroporturile din Germania


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol